Propuneri pentru Codul Fiscal

Patronatul din Industrie, Servicii si Comert (PISC), organizatie patronalã cu activitate la nivel regional, este una dintre cele mai recent înfiintate organizatii patronale regionale.

Potrivit presedintelui PISC, Valentin Ionescu, organizatia este deja în atentia autoritãtilor locale, în vederea discutãrii prealabile cu reprezentantii mediului de afaceri, a oricãror decizii cu impact asupra economiei locale.

Propuneri

Pentru a sprijini dezvoltarea sectorului privat regional, PISC a venit cu o serie de propuneri cu privire la modificarea Codului Fiscal. Una dintre acestea se referã la situatia în care un furnizor nu si-a încheiat obligatiile fatã de un client pe o perioadã mai mare de 90 de zile. Pentru a creste disciplina decontãrilor si a reduce blocajul în lant, PISC a propus ca respectiva cheltuialã sã fie consideratã nedeductibilã din punct de vedere fiscal.

„Sã fie prevãzute facilitãti fiscale pentru cei care plãtesc anticipat impozitele, bineînteles dacã se va introduce calculul în functie de rezultatele din anul precedent”, a precizat Valentin Ionescu. Scoaterea TVA-ului de la tranzactiile cu terenuri reprezintã de asemenea una dintre ideiile lansate de patronat. Rationamentul acestora are ca premisã faptul cã sunt foarte multe cazuri de evaziune fiscalã, iar terenul nu este o tranzactie finalã si nu se amortizeazã.

Claudia Curta
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !