Propunerile IMM pentru legislatia muncii

Propunerile IMM pentru legislatia muncii
Patronatele reprezentative au propus FMI o serie de măsuri de îmbunătăţire a legislaţiei muncii.

Reprezentanţii patronatelor au făcut o serie de propuneri la întâlnirea cu FMI, de săptămâna trecută, propuneri de îmbunătăţire a cadrului legal pentru piata muncii în ansamblu.

Propuneri

Potrivit lui Ioan Mintaş, prim vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), prezent la întâlnire, printre propuneri s-a numărat şi simplificarea obligaţiilor declarative ale angajatorilor: de la nouă obligaţii declarative pentru un salariat şi două ordine de plată/lună, la o declaraţie/un ghişeu/un ordin de plată. Reformarea sistemului de asigurări sociale şi plată de contribuţii, astfel încât să asigure competitivitatea angajatorilor (plafonarea la un nivel rezonabil şi suportabil a contribuţiilor sociale datorate de angajator şi salariat) şi securitatea reală a salariaţilor (creşterea calităţii serviciilor sociale), a fost o altă propunere a patronatelor reprezentative.

„Am mai propus reglementarea încheierii de convenţii civile cu persoanele fizice pentru activităţile a căror durată este sub două ore/zi, ocazionale sau cu durată redusă (o zi/săptămână/lună etc.), cu plata doar a impozitului pe venit şi a asigurărilor individuale de sănătate, pentru asigurarea unei importante flexibilizări şi debirocratizări pentru aceste activităţi şi cu eliminarea muncii la negru/gri”, ne-a declarat Ioan Mintaş.

A fost scoasă în evidenţă şi necesitatea reglementării unor contracte atipice, care să permită programe de lucru flexibile şi adaptate cerinţelor angajatorilor şi salariaţilor deopotrivă. 

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !