Prostituate cu dosar penal

1Comentariu
Prostituate cu dosar penal
HUNEDOARA – Un număr de 28 de dosare penale pentru prostituţie, dintre care 7 pentru proxenetism, au fost întocmite anul trecut, de poliţiştii hunedoreni.

Dintr-un număr de aproximativ 200 de persoane care practică prostituţia în judeţul Hunedoara, 21 dintre acestea au fost urmărite penal după ce au fost prinse de oamenii legii în flagrant.
Poliţiştii susţin că prostituţia este greu de probat, deoarece trebuie dovedită repetabilitatea acţiunilor, precum şi faptul că prin intermediul lor se urmăreşte obţinerea unor foloase materiale.


Reprezentantul IPJ Hunedoara, Ionică Dinu, a declarat, că în rândul prostituatelor există şi minore ale căror părinţi au fost amendaţi. Vârsta maximă a prostituatelor care îşi desfăşoară activitatea, în judeţ, este de 45 de ani. Majoritatea persoanelor care practică această meserie provin din familii dezorganizate, consumatoare de alcool sau cele cu un nivel de cultură scăzut. Multe dintre prostituatele care aduc pe lume un copil decid să îl abandoneze. Astfel, micuţii ajung în centrele de plasament.


„Prostituţia este practicată, cu precădere, pe drumurile europene sau în judeţele în care există zone turistice”, a spus Ionică Dinu, ofiţer în cadrul Investigaţiilor Criminale din IPJ Hunedoara. Potrivit acestuia, numai anul trecut au fost finalizate 21 de dosare în care sunt cercetate prostituate şi alte şapte care vizează acţiunile de proxenetism.


Munca pe care trebuie să o depună poliţiştul până la finalizarea unui asemenea dosar este una laborioasă, iar pentru un singur dosar este nevoie de o perioadă îndelungată, probatoriul pentru astfel de fapte fiind destul de greu de întocmit. Flagrantul este cea mai sigură probă prin care se demonstrează infracţiunea de prostituţie, însă acesta presupune un studiu atent al fiecărui caz în parte. Deşi există şi cazuri în care prostituatele sunt bătute sau înşelate de clienţi, acestea se tem să reclame la Poliţie. Potrivit poliţiştilor hunedoreni, 95 la sută dintre prostituatele din judeţ acţionează pe cont propriu, fără sprijinul unor proxeneţi. Numărul cel mai mare de amenzi îl deţine o prostituată din Hunedoara care are de plătit peste 200 de amenzi în valoare de 70.00 de lei.

Prostituată de la şase ani
Una dintre persoanele care se prostituează pe DN7 este venită în judeţul Hunedoara din sudul ţării, şi practică prostituţia de la vârsta de 6 ani şi opt luni. Rodica spune că este cercetată penal pentru prostituţie, a primit mai multe amenzi, dar nu ştie câte cu exactitate, însă nu a plătit niciuna pentru că nu are de unde. „Am fost crescută de şoferii de TIR. Toată viaţa asta am făcut. Am atâtea vânătăi pe spate că nici nu le mai ştiu numărul. Sunt unii care se folosesc de noi, apoi ne bat şi nu ne dau nici un ban. Cei mai domni sunt turcii”, a declarat Rodica. Femeia recunoaşte că a fost o dată bolnavă de sifilis, dar că „a avut mare noroc” că nu i-a îmbolnăvit şi pe alţii.

Mihaela Tămaş1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor