Prostituţie în armata rusă anchetată

Prostituţie în armata rusă anchetată
RUSIA – Procurorii din Sankt Petersburg au deschis o anchetă pentru elucidarea acuzaţiilor care privesc existenţa unei reţele de prostituţie masculină în Ministerul rus de Interne.

Comitetul Mamelor Soldaţilor din Armata Rusă a prezentat procurorilor militari scrisori cu mărturii ale tinerilor recruţi care erau forţaţi, prin bătăi şi torturi, să se prostitueze. Soldaţii mergeau la adresele clienţilor şi, dacă se întorceau fără bani, erau din nou bătuţi.

Reţeaua de prostituţie masculină, organizată prin telefoane mobile şi online, ar fi condusă de militarii mai vechi din unitate. Ella Poliakova, şefa ONG-ului care a formulat acuzaţiile, a declarat că într-una din scrisori este descrisă cu lux de amănunte funcţionarea reţelei. Autorul acesteia a mărturisit că a acceptat să se prostitueze deoarece i-a fost frică să fugă din armată, atât din ruşine faţă de familie, cât şi pentru că ar fi trebuit să dezerteze.

Procurorii militari au confirmat deschiderea unei anchete în acest caz, dar au refuzat orice comentariu. Pe de altă parte, oficiali din Ministerul de Interne de la Moscova au catalogat plângerea Comitetului drept o încercare de a discredita instituţia serviciului militar obligatoriu.

Bătăile şi abuzurile sexuale sunt frecvente în armata rusă, unde serviciul militar durează 18 luni.
Soldaţii în termen sunt forţaţi să fure sau să cerşească pentru cei cu experienţă, iar unii ofiţeri îi închiriază pe recruţi pentru diverse munci. Unele cazuri de abuz sfârşesc cu moartea sau cu mutilarea soldaţilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !