Protasov pleaca pe 1.000.000 €

Protasov pleaca pe 1.000.000 €
Oleg Protasov are o oferta de la Dneper pe care nu o poate refuza: un milion de euro. Plecarea sa este certa, anuntata de Becali de luni seara. Ruptura are loc pe 16 decembrie. Olaroiu este in carti la Steaua.

Luni, la ora pranzului, fostul finantator al Stelei, Gigi Becali, marturisea ca va vorbi cu Protasov pentru a vedea daca tehnicianul vrea sa dea curs ofertei venite de la Dnepr. Dupa mai bine de o ora de discutii, Becali s-a convins ca este nevoie sa-i caute un inlocuitor lui Oleg. “Cea mai buna solutie pentru Steaua este Olaroiu”, a spus latifundiarul din Pipera. “Daca omul vrea sa plece la el in tara, nu pot sa-l tin cu forta. Are o oferta de 1 milion de euro pe sezon, in conditiile in care lua de la Steaua 180.000. Nu pot sa nu-l las sa plece”, a declarat Becali, care a tinut sa precizeze faptul ca nu doreste ca antrenorul sa-i plateasca 150.000, clauza de reziliere a contractului pentru ca “Oleg si-a facut treaba la Steaua”.


La ora 14.30, seful Stelei ajunge la stadion si ii convoaca intr-o sedinta pe antrenorul Oleg Protasov, managerul Mihai Stoica si presedintele Marius Lacatus. Se aduce chiar si o traducatoare. Se discuta, dupa care Becali cere sa ramana singur cu Protasov.

Cei doi mai zabovesc la negocieri cateva zeci de minute. Becali are alta versiune: ‘N-avem ce discuta! Nu vreau sa plec de la cea mai frumoasa echipa din Romania’, sustine Gigi ca i-ar fi spus tehnicianul. Dupa aceea, Protasov mai vorbeste pret de cateva minute cu Mihai Stoica si Lacatus, apoi se prezinta la antrenamentul de la ora 17.00.

‘Mi-a zis ca are oferta asta de la Dnepr, echipa sa de suflet, de doua luni si ca nu a negociat nimic pana acum. Mai mult, mi-a dezvaluit ca mai are doua oferte, carora nu le-a dat curs pentru ca vrea sa ramana la Steaua’, spune Becali spre seara. Latifundiarul marturiseste: ‘Toata ziua am vorbit maximum doua minute cu Oleg. N-a fost vorba de nici o discutie’.

‘Secundul’ Stefan Stoica a incurcat si mai mult itele cazului Protasov, avand o atitudine total diferita fata de cea a patronului: ‘Am incercat sa-l fac pe Oleg sa se razgandeasca, insa degeaba’.

Protasov va mai ramane la Steaua pentru ultima etapa din campionat, impotriva Vasluiului si pentru cele doua meciuri din grupele Cupei UEFA, cu Halmstad, de maine, si cu Herta Berlin din 15 decembrie.

“Jucatorii vor evolua cu mai multa daruire, ca sa-i lase lui Protasov o zestre cat mai buna: locul 1 in campionat si calificarea in primavara europeana”, a prevestit fostul patron al campioanei.

“Am discutat si cu Marius Lacatus si cu Mihai Stoica si daca pleaca Protasov cred ca va veni Olaroiu. El este cam singura varianta in acest moment”, a spus Becali.

Speriat sau cu dor?

Ucraineanul le-a marturisit unor persoane din conducerea Stelei ca nu a reusit sa se adapteze la viata din Romania si ca se simte stingher, izolat si fara prieteni. Mai mult, acesta s-a simtit amenintat cu demiterea in perioada mai grea prin care a trecut Steaua, cand nu a reusit sa inscrie in patru meciuri si crede ca, la urmatoarea sincopa a formatiei sale, sigur va fi dat afara.

In cercuri restranse, Protasov s-a aratat terifiat de oamenii care se invart in jurul lui Becali si care-i soptesc acestuia la ureche vrute si nevrute despre el.

Steaua in “era” Protasov

Divizia A: 14 9 3 2 25-8 30
Cupele europene: 8 4 3 1 17-6 15
Cupa Romaniei: Rapid II – Steaua 0-0, 8-7 la loviturile de departajare.
Supercupa Romaniei: Steaua – Dinamo 2-3.