Protecţie faţă de droguri

Protecţie faţă de droguri
Reşiţa – Tinerii din Caraş-Severin sunt consiliaţi, în cadrul unei vaste campanii la nivel naţional. Consumul de droguri este una dintre probleme cu care se confruntă comunitatea din zilele noastre.

Din fericire, în ţară şi mai ales la nivel judeţean, se organizează numeroase campanii de prevenire a consumului de droguri. Aşadar, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, în colaborare cu Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Aurora“ (actuala denumire a Şcolii Speciale Reşiţa), a organizat recent, o întâlnire cu tinerii, dar şi cu autorităţiile.

Evitarea drogurilor!
Această manifestare face parte din proiectul „Pe calea legii“. „Unul dintre obiectivele principale ale proiectului, vizează creşterea influenţei factorilor de protecţie la vârste mici, pentru evitarea sau cel puţin întârzierea debutului consumului de droguri, inclusiv alcoolul şi tutunul“, a ţinut să precizeze Nica Boriuc, coordonator la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin. Grupul ţintă este format din elevii claselor V-X, al Centrului „Aurora“, elevii Şcolii cu clasele V-VIII Nr. 12, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 şi Şcoala cu clasele I-VIII Câlnic.

Discuţiile dintre tineri şi autorităţiile prezente la această întâlnire, au vizat faptul că tinerii pot avea momente inedite în viaţa lor, fără să apeleze nici la alcool, nici la tutun.

Acţiunile vor continua în şcolile implicate, în vederea diminuării numărului de acte de violenţă în rândul elevilor, reducerii numărului cazurilor de absenteism şi abandon şcolar şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase