Protejați-vă bunurile când vă recreați!

De Alexandru Guiaș
Protejați-vă bunurile când vă recreați!
În sezonului estival, activităţile specifice de relaxare, ieşirile la iarbă verde, vizitele la piscine şi ştranduri, pescuit etc. sunt la ordinea zilei. Poliţia vă recomandă să acordaţi o atenţie sporită lucrurilor personale, pentru a nu fi prejudiciaţi.

Poliţiştii de prevenire bihoreni vă recomandă: păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care v-aţi lăsat obiectele personale; încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv; nu vă lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile la vedere; nu uitaţi că există indivizi care speculează orice neatenţie din partea dumneavoastră; cu un plus de vigilenţă însă, vă puteţi bucura de o vacanţă minunată, feriţi de evenimente nu tocmai plăcute.

În stațiune

Sfaturile polițiștilor în stațiune sunt: când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate lângă maşină; nu expuneţi sumele de bani pe care le deţineţi; manifestați grijă faţă de bunurile dumneavoastră; este indicat să aveţi în portmoneu doar suma de bani necesară pentru cheltuielile curente; păstraţi portmoneul sau geanta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, cu deschiderea către interior; evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card; dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru; nu lăsaţi nesupravegheate pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat sau filmat etc.); lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele, în seiful hotelului și luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăţilor curente; dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsaţi geamurile deschise; închideţi uşile de la balcon sau terasă (acestea pot fi uşor escaladate).

În cazul în care aţi fost victima unei infracţiuni de furt din locuinţă sau din camera de hotel, încercaţi pe cât posibil să nu pătrundeţi la locul faptei, întrucât riscaţi să distrugeţi probe care pot duce la identificarea autorilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !