Protejeaza bogatiile naturale ale Cefei

De Veronica Bursaşiu
Protejeaza bogatiile naturale ale Cefei
La Centrul de afaceri din Cefa s-a consumat duminica o nouă etapă din cadrul proiectului: „Protejează bogăţiile naturale ale comunităţii tale”.

Scopul proiectului este conservarea, conştientizarea şi orientarea spre acţiuni eco, protejarea valorilor din zona Cefa-Geszt, conservarea habitatelor naturale şi a speciilor protejate. Alături de partenerii din proiect, de consilieri locali şi oameni ai zonei, la eveniment au participat, alături de primarul Dumitru Bârnău, manager de proiect şi candidata Alianţei România Dreapta la un fotoliul de deputat în Colegiul Cefa-Salonta, Adelina Costa, fost subprefect de Bihor, şi Gavrilă Ghilea, liderul interimar PDL Bihor, fostul reprezentant al guvernului în Teritoriu şi candidat la Senat. Programul este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria -România 2007-2013. Parteneri în proiect sunt comuna Cefa şi comuna Geszt, iar valoarea proiectului este de 84.949 euro, din care 96.58 % este finanţare nerambursabilă. Comunei Cefa îi revin 52.690 euro. În debutul evenimentului, primarul de Cefa a ţinut să le mulţumească celor doi invitaţi de onoare pentru modul în care au sprijinit comuna în perioada în care au avut comanda la Prefectura Bihor.

Aspecte inovative

„Proiectul abordează protejarea zonei naturale transfrontaliere ca un tot, neluând în considerare naţionalităţile de-o parte şi de cealaltă a frontierei. Această abordare de unificare a celor două zone teritoriale în acţiunile întreprinse pentru a proteja valorile lor naturale reprezintă o abordare inovativă”, a spus managerul de proiect Dumitru Bârnău. Acesta a anunţat că în cadrul proiectului au fost achiziţionate 15 biciclete, astfel încât oamenii vor avea posibilitatea de a vizita ecologic întreaga zonă transfrontalieră. În cadrul proiectului vor fi promovate punctele de atracţie turistică, va fi elaborată o hartă care cuprinde toate frumuseţile naturale. 

FACT Box

Obiectivele proiectului

-protecţia şi promovarea zonei naturale transfrontaliere

-creşterea cooperării transfrontaliere şi a protecţiei mediului natural

-creşterea gradului de conştientizare a unui efort susţinut şi coerent în rândul comunităţilor partenere pentru protejarea naturii

-acţiuni de educare în conservarea valorilor natural transfrontaliere

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !