Protest al dascălilor de la Geoagiu

1Comentariu
Protest al dascălilor de la Geoagiu
DEVA - Intenţia Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului de a trece întregul învăţământ agricol, inclusiv baza materială a acestuia, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a revoltat cadrele didactice de la Colegiul Agricol Alexandru Borza din Geoagiu.

Ieri, aceştia au purtat, în semn de protest, ecusoane. Dascălii sunt susţinuţi de Sindicatul Invăţământului Prauniversitar (SIP) Hunedoara. Victor Bratu, vicepreşedinte al SIP Hunedoara, este de părere că Ministerul Agriculturii îşi doreşte acest lucru pentru că a pus ochii pe baza materială a acestor unităţi de învăţământ. La colegiul din Geoagiu învaţă aproximativ 1.200 de elevi cuprinşi în cicluri de învăţământ primar, gimnazial şi liceal. În ultimul an, aici au fost investiţi aproximativ 25.000 de lei. Cele 130 de cadre didactice din cadrul colegiului – singurul cu acest profil din judeţ, au depus şi o petiţie la cele două ministere, ce cuprinde toate semnăturile salariaţilor. Ei doresc blocarea acestei iniţiative ce ar avea, în opinia lor, efecte dezastruoase pentru învţământul agricol din România. În caz contrar se va trece şi la alte forme de protest, prima dintre acestea fiind o grevă de avertisment.

Sanda Bocaniciu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor