Protest la Neuropsihiatrie Oradea

5Comentarii
Protest la Neuropsihiatrie Oradea
ORADEA – Zeci de angajaţi ai Spitalului de Neuropshiatrie Oradea au protestat în curtea unităţii împotriva procesului de unificare a celor patru spitale orădene: Spitalul „Dr. Gavril Curteanu”, Maternitatea, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Neuropsihiatrie.

Urcaţi pe scările din faţa bisericii aflate în curtea spitalului, oamenii au scandat lozinci, dar declaraţiile lor referitoare la doleanţe nu au fost foarte clare. Ei nu au reuşit să explice cine a organizat protestul şi ce vor să obţină prin această manifestare. Toţi însă au declarat că se tem că îşi vor pierde slujbele după ce va avea loc unificarea celor patru spitale.

Dezinformare?

Managerul spitalului, dr. Gheorghe Oros, aflat pe timpul protestului în birou, a declarat că nu a avut cunoştinţă de această mişcare şi că, de fapt, a şi încercat să oprească manifestarea. Medicul susţine că nu are nicio implicaţie în organizarea protestului, dar că nu se poate opune angajaţilor să îşi exprime nemulţumirile. Managerul a afirmat însă că nu este în favoarea unificării spitalelor fiindcă unitatea pe care o conduce este centenară şi are profil special.
Liderul judeţean de la sindicatul Sanitas Bihor, Ioan Giurgiu, a reuşit cu greu să facă pace printre protestatari. Giurgiu a informat ziariştii prezenţi că Sanitas nu s-a ocupat de organizarea protestului şi că el a fost chemat la faţa locului de către protestatari. Giurgiu a dat oamenilor asigurări că Sanitas se va ocupa de angajaţii care vor fi disponibilizaţi în urma unificării spitalelor. Liderul Sanitas a relatat că nici el nu vede cu ochi buni unificarea spitalelor şi că la mijloc sunt „interese”, dar cu toate acestea prin acest protest nu se rezolvă nimic, la fel cum Sanitas nu poate schimba proiectul Ministerului Sănătăţii, care e pe punctul de a deveni hotărâre a Guvernului. Prin urmare, liderul judeţean le-a spus oamenilor că persoanele disponibilizate vor fi redistribuite pentru ca nimeni să nu rămână fără locuri de muncă şi fără sporurile aferente.
După cum au şi anunţat, protestatarii s-au întors la locurile lor de muncă după 30 de minute de la demararea protestului. Ei au anunţat însă că protestul lor în formă scrisă îl vor adresa primarului Oradiei.
La Maternitate şi Spitalul „Dr. Gavril Curteanu” nu s-a organizat niciun protest.
Ilie Bolojan a declarat pentru Jurnal bihorean că nu a primit nici o hârtie cu nemulţumirile oamenilor de la spital, dar că probabil la mijloc e vorba de informaţii incomplete.

 

Crina Dobocan

Otilia Sandor5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor