Protest pentru băiatul decedat după operaţie

66Comentarii
Protest pentru băiatul decedat după operaţie
Miercuri, un protest va avea loc la Oradea, în speranţa înlăturării celor vinovaţi de decesul lui Norbert.

La fix şase săptămâni de la moartea neelucidată complet a lui Norbert, părinţii acestuia organizează un protest, la care sunt aşteptaţi să participe toţi bihorenii care au rude ce au decedat din cauze medicale, dar până acum nu au vrut sau le-a fost frică să se exprime, precum şi toţi cei ce se simt nedreptăţiţi de sistemul medical, dar şi cei care vor să fie solidari cu familia îndoliată cărora unicul copil le-a murit la spital.

Se anunţă mulţi

Printr-un e-mail transmis redacţiei, „un grup de cetăţeni oripilaţi de tragedia petrecută” au anunţat că miercuri, 24 martie, la ora 11:00, în faţa Prefecturii Bihor „sute de oameni” vor protesta pentru faptul că spun ei, băiatul de doar 17 ani a murit „din cauza medicilor în luna februarie… Deşi băiatul era internat cu o fractură de tibie şi un umăr dislocat, medicii nu i-au făcut nicio investigaţie şi l-au internat la… chirurgie maxilo-facială! Fără să-i dea niciun anticoagulant, fără să-i facă un EKG, RMN sau orice altă investigaţie”.

La protest urmează să participe părinţii, colegi de liceu, prieteni, colegii părinţilor, alţi elevi de la alte licee. „Poate aşa vede cineva în ţara asta şi face dreptate”, mai anunţă semnatarii.

Întrebări fără răspuns

Părinţii lui Norbert spun că au şi acum întrebări la care nimeni nu le-a putut răspunde şi sunt trimişi de la o persoană la alta pentru explicaţii. Mama şi tatăl se întreabă de ce copilul lor a fost ţinut trei zile fără să i se facă nimic când ştiau că după operaţia de tibie exista riscul apariţiei emboliei grăsoase. „Am înţeles că nu prea este tratament pentru embolia grăsoasă ci doar pentru prevenirea ei. Atunci de ce nu au luat imediat măsuri? Medicul de gardă de la ortopedie nici nu l-a văzut până a doua zi. Medicii ortopezi ştiu de aceste riscuri, de ce nu l-au operat în acea noapte, imediat după accident? De ce l-au internat la chirurgie maxilo-facială şi nu direct la reanimare sau ortopedie?”, spun părinţii îndoliaţi. Ei vor ca cei care se fac vinovaţi de faptul că nu au internat copilul direct la terapie şi cei care nu au luat măsurile necesare pentru a fi operat mai repede şi pentru a preveni riscurile postoperatorii să fie înlăturaţi de la patul bolnavilor, pentru ca această tragedie să nu se repete.

De la un accident

La începutul lunii februarie, într-o zi de sâmbătă, Nobert a traversat strada, în Piaţa Unirii, în fugă şi fără să se asigure. A fost surprins de o maşină şi, în urma accidentului, Nobert, care tocmai urma să îşi sărbătorească majoratul, a suferit o fractură la tibie, leziuni la nas şi umăr. Probabil fiindcă era weekend, perioadă în care la spitale se lucrează în regim de gardă, băiatul a fost internat la secţia de chirurgie maxilo-facială şi până luni dimineaţa „a fost supravegheat, dar nu i s-a făcut mai nimic”. La trei zile doar de la accident băiatul a fost operat la tibie, dar la câteva ore după intervenţie a decedat. Norbi era singur la părinţi şi în 21 februarie ar fi împlinit 18 ani. 

Autorităţile medicale locale şi de la Ministerul Sănătăţii au promis că vor face lumină în acest caz, dar până acum, doar două – trei persoane au fost sancţionate la salariu, dar toţi cei care au greşit când s-au ocupat de băiat profesează în continuare.

O.Ş.

Băiat mort după fractură de tibie

Verdict provizoriu la Judeţean

Cseke: De ce a fost băiatul operat abia după trei zile?66Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor