Protest pentru capătul lui 13

Protest pentru capătul lui 13
Protestul a fost înaintat atât conducerii OTL, cât si Primaria Oradea. Navetistii de pe autobuzul 13 contesta hotarârea de schimbare a capatului liniei, de la statia de pe lânga Parcul 1 Decembrie la statia de pe malul Crisului, de pe Aleea Emanuil Gojdu.

Distanta dintre cele doua statii este de aproximativ un kilometru. Oamenii sustin ca pentru a ajunge în Centru au de ales între a sta în autobuz zeci de minute în frig, a merge pe jos sau a cheltui dublu, luând tramvaiul.

Au solutii de compromis

Protestatarii au si o solutie de compromis, în cazul în care nu se va reveni la vechiul capat de linie. „Sugestia noastra este ca, în orele de vârf, autobuzul 17 sa vina dinspre Rogerius spre Spitalul Judetean, iar autobuzul 13 sa mearga pâna în Piata Unirii”, propune Gheorghe Olah, unul dintre cei afectati de decizia OTL.

Protestul este sustinut de angajatii „Oradinum” si „Crisul Favorit”, de elevii de la liceele „Vasile Voiculescu”, Pedagogic „Iosif Vulcan” si „Emanuel”, care fac naveta cu acest autobuz, angajatii de la Spitalele 5, 6 si de la Spitalul Judetean.

Protestatarii sustin ca pe linia 13 vin si cele mai proaste autobuze, iar în orele de vârf frecventa acestora este de 20 de minute.

Fara cap de linie

„Noi am schimbat acest capat de linie în urma unei adrese de la Primaria Oradea. De altfel, toate capetele de linie de la Parcul 1 Decembrie vor fi modificate. Nu vom avea capete de linie în zona centrala.

La fel ca si cu autobuzul 13 se va întâmpla si cu 16, si cu 17.

De acum încolo, unde era capat de linie va fi o statie ca oricare alta”, ne-a declarat seful OTL, Cornel Lupau. Andrei Casota, consilier în cadrul Biroului Comunicare din Primaria Oradea, sustine ca „noul cap de linie al autobuzului 13 va fi în Velenta, astfel ca timpii morti dintre curse, reclamati de oameni, vor disparea”.

Veronica Bursasiu

Taguri: