Protest pentru spaţii verzi

ORADEA – O iniţiativă a Partidului Ecologist Român (PER), ce se referă la menţinerea spaţiilor verzi din mediul urban, va ajunge în Parlamentul României.

PER a formulat o scrisoare, prin care îşi arată indignarea faţă de respingerea de către Senat a OUG 114/2007. Aceasta prevede interzicerea schimbării destinaţiei spaţiilor verzi, prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor, indiferent de regimul juridic pe care îl au.

Scrisoarea menţionează că se doreşte „împiedicarea abuzurilor diferitelor iniţiative private, care au dus în ultimii 15 ani la un adevărat genocid al spaţiilor verzi, cu consecinţe dramatice pentru calitatea vieţii din România”.

„Prin acest manifest încercăm să-i împiedicăm pe guvernanţi să facă o greşeală, lăsând vreo portiţă liberă pentru fel de fel de manevre”, spune Mihai Togor, vicepreşedinte PER Bihor.

Ies în stradă

Scrisoarea face apel la societatea civilă, pentru oprirea „agresiunilor” asupra spaţiilor verzi, peste care se construieşte abuziv.

Iniţiativa PER a primit răspuns de la mai multe ONG-uri din ţară. „Acţiunea noastră se desfăşoară la nivel naţional. Din Bihor am primit susţinerea a 12 organizaţii non-guvernamentale. Aşteptăm să ne contacteze cât mai multe”, precizează Mihai Togor.

În cazul în care încercarea PER nu va avea ecou, iniţiatorii sunt hotărâţi să ia alte măsuri.

„Deocamdată am realizat demersurile scrise. În cazul în care nu se va ţine cont de ele, vom organiza proteste în stradă”, declară Mihai Togor.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !