Protest sindical fără motiv?

Protest sindical fără motiv?
ORADEA - Scandalul provocat de Federaţia Educaţiei Naţionale este în plină desfăşurare. Încă de la începutul săptămânii, membrii FEN din mai multe oraşe ale ţării s-au oprit pentru două ore din procesul instructiv-educativ, participând la greva de avertisment.

Cum era de aşteptat, nemulţumirile acestora se îndreaptă către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care la rândul său informează că greva acestora nu are nici un motiv întemeiat. Mai mult decât atât, reprezentanţii MECT sunt de părere că FEN dezinformează dăscălimea, respectiv opinia publică, în ceea ce priveşte semnarea şi înregistrarea Contractului colectiv de muncă. Una din nemulţumirile sindicaliştilor FEN este tergiversarea semnării contractului de muncă, fapt despre care MECT are un alt punct de vedere.

MECT acuză
„Contractul colectiv de muncă unic la nivel de ramură a fost semnat, rând pe rând, de toate federaţiile sindicale din învăţământ. Fără să existe vreo intenţie de amânare din partea MECT, FEN a semnat contractul colectiv abia acum două săptămâni, care a fost înaintat la sfârşitul săptămânii trecute Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, pentru a fi înregistrat, iar în cursul zilei de 12 noiembrie, MECT a primit de la Ministerul Muncii confirmarea înregistrării Contractului colectiv de muncă cu nr. 596/15/12.11.2007”, informează reprezentanţii MECT printr-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Amintim că nici sindicaliştii celorlalte federaţii de învăţământ nu sunt în asentimentul celor din FEN. „Este un moment inoportun pentru declanşarea protestului de muncă”, a afirmat Ioan Ţenţ, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor. Nerespectarea acordului încheiat de Guvern şi neasigurarea fondurilor necesare pentru majorarea salariilor cadrelor didactice cu gradul I sunt alte două motive pentru care o parte din dascăli sunt în grevă de avertisment.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase