Protest spontan la CFR

Reactualizat la:
2Comentarii
Protest spontan la CFR
O parte din angajații CFR au intrat în grevă spontană miercuri dimineața, începând ora 07:00.

UPDATE 14:40

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că „activitatea feroviară a fost reluată în regionalele Bucureşti, Craiova, CF Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, la ora actuală se mai poartă discuţii pentru încetarea protestului spontan cu angajaţii din anumite staţii de pe raza de activitate a 2 regionale CF, Braşov şi Timişoara. Trenurile care au fost oprite în staţiile de formare vor fi reprogramate pentru reînscrierea în circulaţie, iar cele care au staţionat în gările de pe traseu îşi vor continua parcursul până la destinaţiile finale”.


La această oră circulația trenurilor este afectată din cauza protestului angajaților CFR. „Călătorii sunt rugaţi ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521”, precizează reprezentanții Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA.

Protest în toiul negocierilor

În această perioadă au loc negocierile dintre administrație și federațiile sindicale reprezentative pentru semnarea noului Contract Colectiv de Muncă 2017-2018. „Conducerea CFR SA a anunţat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creşterea a fondului de salarii cu 22,5%, creştere care se va regăsi, în urma negocierilor cu partenerii sociali, în salariile angajaţilor”.

Protestul angajaților vine la doar o zi după ce vechiul contract colectiv de muncă a expirat. Acesta a fost valabil până pe 21 martie, însă CFR precizează că „administraţia a propus partenerilor sociali încheierea unui ACORD până la semnarea CCM pentru perioada 2017/2018 pentru a asigura astfel protecţie socială angajaţilor, relaţii de muncă echitabile, precum şi un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei după expirarea pe 21 martie 2017 a contractului colectiv de muncă”.

Rundă nouă de negocieri

CFR anunță că miercuri, începând cu ora 15:00, este programată o nouă rundă de negocieri pe marginea definitivării Contractului Colectiv de Muncă pentru perioada 2017-2018.

Nu în ultimul rând, compania atrage atenția angajaților că protestul este ilegală „acestă formă de protest încalcă procedurile legale, aduce grave prejudicii companiei, prin înregistrarea de pierderi financiare, şi afectează transportul pasagerilor care şi-au procurat deja biletele pentru efectuarea călătoriei, conform graficului de circulaţie din Mersul Trenurilor”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor