Protest stradal pentru Corso?

14Comentarii
Protest stradal pentru Corso?
ORADEA – Orădenii nemulţumiţi de modul în care arată pietonalul plănuiesc să-şi spună public părerea. Nemulţumiţii de noul Corso pregătesc proteste.

Strânşi laolaltă de opinii comune legate de pietonalul orădean, vizitatorii portalului Bihor Online (www.bihon.ro) şi cititorii cotidianului nostru se anunţă dispuşi să renunţe la anonimatul oferit de Internet şi să descindă din spaţiul virtual direct în stradă, pentru a încerca să dea o finalitate demersului lor.

Începând de la simple păreri legate de aspectul pietonalei şi injurii la adresa responsabililor, s-a ajuns la propuneri şi planuri din ce în ce mai elaborate legate de un eventual protest.

Vor răscoală
Dintre cele 137 de păreri postate pe forumul www.bihon.ro până ieri, unele se disting prin conţinutul lor mai mult sau mai puţin violent. „Stimaţi orădeni, de ce nu putem face un miting, marş de protest, chiar pe Republicii, cu invitaţi: primarul, arhitectul-şef, direcţia tehnică etc.”, începe Big-Boss.

Odată lansată, ideea unui protest prinde contur în rândul cititorilor. „Un marş civilizat, un protest, fie el şi tăcut, o chestie de bun simţ trebuie făcută”, spune Ciprian, susţinător înfocat al protestului.

Fie că au decis să rămână sau nu în anonimat, tot mai mulţi utilizatori au început să susţină ideea de miting. „Rămâne pe week-end-ul următor. Poate se combină nemulţumirea pentru un lucru prost făcut – Corso – cu unul gata să fie distrus în continuare: malul Crişului”, spune un cititor anonim.

Pro şi contra Republicii
„Încă de la începutul realizării pavajului de pe Corso, mi s-a părut că pavajul arată de parcă ar fi curtea unei închisori, dar acum, după ce l-au terminat, arată exact ca o curte a unui lagăr sovietic”, opinează Batman. „Jenante băltoace, într-adevăr! Chiar este un fiasco amenajarea Corso-ului, şi e mare păcat”, îl susţine un anonim.

Alţii au venit cu idei mai îndrăzneţe: „De acum încolo vreau ca toate proiectele pentru oraş să fie făcute publice orădenilor şi supuse la vot înainte de a se pune lopata în pământ”. Nu toţi orădenii sunt cârcotaşi. „Şi în alte oraşe europene există fântâni de genul ăsta, şi nu consider că fântâna e urâtă. E chiar una din cele mai frumoase din România!”, spune Bibi.

Monica Mateiu14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor