Protest unitar la „Ambulanţă“

Protest unitar la „Ambulanţă“
REŞIŢA – Aproximativ 30 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin au protestat marţi, la ora 12, fiind solidari cu colegii din întreaga ţară. Nemulţumirile acestora se bazează în primul rând pe lipsa dotărilor, a salariului.

De asemenea, aplicarea ordinului ministrului sănătăţii, prin care vor fi decontate doar serviciile pentru urgenţele de gradele 0 şi I, a ridicat numeroase controverse. Liderul de sindicat dl Ilie Porojan a afirmat că „Protestul s-a desfăşurat la nivel naţional.

Prin legislaţie, ni se interzice să facem grevă în timpul orelor de program, aşa că activitatea s-a desfăşurat în condiţii normale. Tocmai de aceea, cei prezenţi la protest sunt cei care lucrează în altă tură.

În ceea ce priveşte situaţia actuală a serviciului, nu cred că vom intra forţat în grevă, dar faptul că avem un buget restrâns va face să nu mai putem lucra. De exemplu, eu în maşina de servici mai am benzină doar pentru două zile, iar după aceste două zile… nu voi mai avea cu ce bani să alimentez“.

Dotări învechite

La nilelul judeţului sunt aproximativ 200 de solicitări. Parcul auto deţine 65 de maşini, dintre care doar 45 funcţionează. Evident că aceste maşini nu întrunesc normele europene. „Licitaţia pentru achiziţionarea unor autosanitare noi a fost anulată, dar nu ni s-a dat nici o explicaţie.

Dacă ar fi să respectăm legislaţia, din nouă substaţii, doar trei ar putea efectua urgenţe de gradul 0 şi I. Este absurd să nu ne fie decontate serviciile şi la urgenţele de gradul II. Aceste urgenţe sunt febrele, angina pectorală, fracturi, arsuri, hemoragii interne.

La aceste cazuri ne este decontată doar benzina. Dar salariul medicului şi al asistenţilor cine le va plăti?“, a declarat Ilie Laurenţiu Mărţuică, directorul Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin.

Angajaţii sunt nemulţumiţi şi spun că dacă timp de aproape 16 ani nu au recurs la nici o formă de protest, acest lucru nu semnifică faptul că nu se confruntă cu probleme. În momentul de faţă, toată lumea aşteaptă să vadă reacţia autorităţilor, pentru că nu trebuie uitat faptul că sănătatea noastră şi a celor din jur este mai presus de orice.

Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !