Protestele dascălilor vor continua

1Comentariu
Protestele dascălilor vor continua
DEVA – Profesorii hunedoreni, membri ai Federaţiei “Spiru Haret”, au protestat în Capitală sub deviza “Stop politizării învăţământului românesc”. La miting au fost prezenţi şi 50 de profesori hunedoreni.

Vineri, 14 martie, 1.500 de sindicaliştii din Federaţia “Spiru Haret” au pichetat Ministerul Educaţiei, iar apoi au mers la Palatul Parlamentului. Dascălii sunt nemulţumiţi că nu au fost consultaţi înainte de elaborarea Pactului Naţional pentru Educaţie. Mitingul este primul din şirul acţiunilor de protest hotărâte de Colegiul Liderilor Federaţiei “Spiru Haret” în şedinţa din 6 martie 2008.

 

“Scopul principal al acţiunii noastre este de a atrage atenţia asupra necesităţii reluării negocierilor pe pachetul legislativ pentru educaţie, care să cuprindă, pe lângă Legea învăţământului preuniversitar, şi Statutul personalului din învăţământ şi Legea salarizării personalului din învăţământ” a amintit Paul Rusu, preşedinte al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din judeţul Hunedoara.

 

La miting au fost prezenţi, alături de reprezentanţii lor, 50 de profesori hunedoreni. Toţi dascălii care au ieşit în stradă au manifestat şi împotriva intenţiei Guvernului României de a suspenda, pe calea ordonanţelor de urgenţă, acordarea tichetelor-cadou pentru sistemul bugetar şi organizarea cursurilor de ocupare a posturilor vacante din instituţiile publice. Totodată, ei îşi exprimă regretul că nu le- au fost alături, la acest protest, şi colegii de la celelalte federaţii sindicale din învăţământ pe care îi asigură că acţiunea nu a avut nicio conotaţie politică şi nu a fost îndreptată împotriva Pactului.

Sanda Bocaniciu
1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor