Protestul medicilor de familie continua

Protestul medicilor de familie continua
În pofida ştirii din presa centrală ce anunţa renunţarea la protest, medicii de familie nu cedează.

Încă de săptămâna trecută se preconiza la nivelul Capitalei, că medicii de familie vor înceta zilele acestea protestul.

Într-adevăr, în această săptămână, şi la nivelul judeţului Bihor, unii medici de familie au acceptat să semneze acte adiţionale cu Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, în baza cărora sunt plătiţi pe serviciile prestate în luna iunie. Joi la amiază, CAS Bihor a trimis mai multe invitaţii doctorilor de familie şi furnizorilor de servicii medicale, iar joi la prânz instituţia înregistrase 40 de medici de familie, care au semnat actele adiţionale.

Continuă

Negocierile însă continuă în branşă, medicii sperând că vor obţine buget mai mare pentru cabinetele lor.

Amintim că medicii de familie sunt nemulţumiţi pentru bugetul mai mic anul acesta alocat medicinii primare. De supărare că nu au obţinut majorarea bugetului/cabinet, doctorii de familie nu au mai semnat acte adiţionale la contractul pe anul trecut care conţine reguli din noul contract pe 2011 – 2012. Astfel, de la 1 iunie, când au expirat contractele-cadru pe 2010, doctorii de familie nu mai eliberează pacienţilor reţete gratuite şi compensate şi nici trimiteri la cabinetele de specialitate.

În plus, medicii de familie au anunţat zilele trecute că se pregătesc să pună taxe şi la consultaţii.

Ministrul Cseke Attila a fost solicitat de către medicii de familie să intervină în conflictul lor cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În presa centrală, ministrul Cseke a declarat că ar fi nevoie de rectificare bugetară pentru a majora bugetele la medicina primară şi că, prioritar este pacientul.

Până în 14 iunie

În presa centrală se vehiculează un nou termen pus de medicii de familie Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Bihor. Joi dimineaţă, pe site-urile unor televiziuni figura ca dată limită 14 iunie.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !