Protezare la şold prin tehnică minim invazivă, la Spitalul Clinic Pelican Oradea!

Reactualizat la:
1Comentariu
Protezare la şold prin tehnică minim invazivă, la Spitalul Clinic Pelican Oradea!
Începând cu luna iunie 2018, la Spitalul Clinic Pelican Oradea se efectueaza operatii de protezare de şold printr-o tehnică nouă în zona de vest a ţării, prin abord anterior minim invaziv, de către medicul ortoped dr. Tona Jorgaq, specializat în Franţa:

“Ca şi tehnică chirurgicală, abordul anterior minim invaziv este, la început, o provocare pentru orice chirurg ortoped. În fapt, abordul anterior minim invaziv reprezintă evoluţia actului chirurgical propriu-zis şi este, la aceasta oră, cea mai naturală cale de abord în protezarea şoldului, cu beneficii imediate pentru pacient”. Beneficiile abordului anterior minim invaziv sunt scăderea durerii postchirurgicale, îmbunătăţirea rapidă a funcţiei şi forţei musculare, fapt ce duce la scurtarea perioadei de recuperare medicală, scăderea duratei de spitalizare, reducerea riscului de luxaţie a protezei, restabilirea lungimii membrului inferior, revenirea mai rapidă la activităţile cotidiene ale pacientului. Recuperarea începe din primele ore postchirurgical, cu efectuarea primilor paşi cu sprijin total (încă din prima zi), iar din a 4 -10 săptămână, pacientul îşi poate deja relua activităţiile cotidiene, urmând ca revenirea la anumite sarcini de lucru şi/sau sporturi de agrement să o poată realiza după a 10 – a săptămână.

Recent, o pacientă din Biharia a fost operată cu succes la Spitalul Clinic Pelican Oradea, prin această metodă medicală revoluţionară pentru ţara noastra, dar care e practicată de circa o decadă în Europa. Doamna (56 ani) transmite că, în urmă cu cinci ani, a fost diagnosticată cu coxartroză bilaterală de şold. În 2017, a fost operată în Ungaria, la şoldul stâng, prin metoda modernă a abordului anterior minim invaziv. Ulterior a aflat că dr. Tona Jorgaq efectuează astfel de operaţii la Spitalul Clinic Pelican Oradea. Imediat după operaţie, pacienta a intrat în program special de fizioterapie, iar a doua zi a fost ajutată să facă primii paşi: “Acum nu mai am dureri. Recomand Spitalul Clinic Pelican pentru personalul medical şi auxiliar de aici, pentru calitatea serviciilor medicale şi hoteliere”.
spitalul-pelican-logo

“Dorim să ţinem pasul cu actualitatea privind metodele chirurgicale, atât în specialitatea Ortopedie şi Traumatologie, cât şi în celelalte specialităţi chirurgicale, prin care să acordăm servicii medicale de înaltă performanţă precum şi beneficii multiple pacienţilor noştri”, transmite dr. Ovidiu Gogu CACUCI, reprezentantul legal al Spitalului Clinic Pelican Oradea.

Advertorial! Hb: 239041Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor