Proteze pentru victimele dezastrului din Haiti

Proteze pentru victimele dezastrului din Haiti
Tehnicienii orădeni, Iosif Pop şi Valentin Tocuţ, acordă ajutor haitienilor care au suferit amputaţii.

Tehnicianul Fundaţiei Theranova din Oradea, Iosif Pop, a trimis primele fotografii realizate în Haiti, în timpul procesului de protezare a membrelor. Acesta a plecat în Haiti, în urmă cu trei săptămâni, pentru a acorda ajutor persoanelor care au suferit amputaţii în urma dezastrului. Iosif Pop se va întoarce la Oradea în 17 martie. Celălalt tehnician al fundaţiei, ValentinTocuţ, a plecat spre Haiti, unde este aşteptat să ajungă în ziua de 10 martie.

Dificultăţi

„Am avut de înfruntat o mulţime de dificultăţi înainte de a ajunge în Haiti: mai întâi, întârzierea atelierului mobil din Florida în San Domingo, apoi hârtiile de import-export. Călătoria spre Leogane (Haiti) a fost dificilă”, i-a relatat Iosif Pop preşedintelui Fundaţiei Theranova, Jaco du Plessis.

„Iosif este un foarte bun organizator. Este omul potrivit la locul potrivit. El pregăteşte sosirea lui  Valentin. Amândoi tehnicienii sunt o binecuvântare pentru oamenii de acolo”, a spus Jaco du Plessis.

Fundaţia Theranova din Oradea confecţionează proteze şi orteze pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru cei care şi-au pierdut membrele în diferite accidente.

„Zilnic lucrăm cu mulţi oameni cu adevărat speciali, care au depăşit încercări fizice profunde pentru a-şi reface vieţile. Pentru noi cea mai mare răsplată este aceea de a-i ajuta să se reîntoarcă la activităţile care le fac plăcere”, a spus Jaco du Plessis.

Potrivit acestuia, decizia de a participa la misiunea de ajutorare a victimelor din Haiti a fost luată la propunerea organizaţiei germane Johanniter Umfal Hilfe, care a decis să cumpere şi să trimită în zona afectată de cutremur un atelier mobil. Şefii organizaţiei germane au cerut conducerii Fundaţiei Theranova un tehnician care să-i ajute.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !