Protocol de dezvoltare durabilă

Protocol de dezvoltare durabilă
ORADEA - Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor (APM) şi rectorul Universităţii Oradea au semnat săptămâna aceasta un protocol de colaborare, cu scopul de a facilita accesul studenţilor în interiorul APM, pentru perioada de practică.

„Acest protocol va ajuta studenţii să înţeleagă încă de pe băncile facultăţii ce se întâmplă în practică. Am stabilit patru seminarii, dar acesta este un an de probă. Este un protocol-cadru, care poate fi îmbunătăţit”, susţine Călin Mocan, directorul APM.
Colaborarea între cele două instituţii nu lipsea nici până acum, spune rectorul Universităţii. Aceasta a fost întregită însă, oficial, prin actul semnat ieri. „Aş vrea ca Universitatea Oradea să fie prietenoasă cu mediul înconjurător, cu toate mediile, cu media toată, cu mediul de afaceri şi cu Agenţia pentru Protecţia Mediului”, a precizat Cornel Antal, rectorul Universităţii Oradea.

Seminarii


Prima întâlnire cu studenţii a avut loc miercuri, tema abordată fiind „Dezvoltarea durabilă – concept sau stil de viaţă?”. Deşi protocolul nu precizează facultăţile implicate, orice student putând să frecventeze cele patru seminarii prevăzute în program, pentru început au fost implicate facultăţile de Ştiinţe Economice, Protecţia Mediului şi Istorie-Geografie.

„Dacă vom vedea că studenţii sunt interesaţi şi există un feedback, vom încerca să-l lărgim şi în cadrul altor facultăţi. Sigur că dacă sunt studenţi de la alte facultăţi care doresc să facă practică la noi, nu îi vom refuza. Colaborarea aceasta o facem benevol, din timpul nostru. Ne aşteptăm ca studenţii să vină la APM, să se implice în proiectele APM sau în proiecte comune cu organizaţiile de studenţi”, a declarat Mocan.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !