Protocol notarial romano-maghiar

Protocol notarial romano-maghiar
Notarii din România şi Ungaria au semnat un acord de cooperare la Băile Felix.

Hotel Internaţional din Baile Felix a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute un eveniment de importanţă deosebită în domeniul notarial. Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR) şi Camera Naţională a Notarilor din Ungaria au semnat vineri, 17 septembrie, un protocol de cooperare.

Protocol

Parteneriatul semnat are ca scop o colaborare mai eficientă în domeniul formării profesionale, coordonării activităţilor ştiinţifice şi profesionale, respectiv asigurarea liberei circulaţii a actelor notariale şi promovarea profesiei inclusiv prin stabilirea contactelor între membrii corpului profesional din cele două ţări.

Printre persoanele prezente la eveniment s-a numărat Viorel Mănescu, preşedintele UNNPR, precum şi o delegaţie a notarilor maghiari, condusă de Adam Toth, preşedintele Camerei Notarilor din Ungaria. „Este o onoare pentru mine să fiu prezent la semnarea acestui accord de cooperare. Acesta are ca scop o colaborare mai eficientă între domeniul formării profesionale, coordonării activităţilor ştiinţifice şi profesionale, respectiv asigurarea liberei circulaţii a actelor notariale şi promovarea profesiei, prin încurajarea stabilirii contactelor între membrii corpului profesional din cadrul celor două ţări”, a declarat preşedintele UNNPR.

Cornel Gârba, preşedintele Camerei Notarilor Publici din Oradea este de părere că „Oradea nu a fost aleasă întâmplător să găzduiască acest eveniment. De-a lungul istoriei, chiar şi în cele mai zbuciumate momente, oraşul a oferit un exemplu de convieţuire prietenesc între naţionalităţile existente în această parte de ţară”.

UNPR şi Camera Notarilor din Ungaria se angajează să se întâlnească cel puţin o dată pe an, alternativ în România şi Ungaria pentru a evalua atingerea obiectivelor stabilite în acord şi pentru a desemna propunerile comune pentru anul următor.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !