Protocol pentru investiţii prietenoase cu mediul înconjurător

Protocol pentru investiţii prietenoase cu mediul înconjurător
ORADEA – Ecologiştii orădeni vor încheia un protocol de colaborare cu Federaţia Patronilor Bihor, prin care doresc să promoveze un mediu de afaceri sănătos. „Au existat proiecte care au fost realizate fără a se ţine seama de impactul de mediu.

Prin acest parteneriat dorim ca investitorii să primească toate informaţiile cu privire la ariile sau speciile protejaze, înainte să facă o investiţie”, a declarat reprezentantul PER, Mihai Togor. „Există zone roşii pentru investitori, unde nu se va putea investi de acum în 2000 de ani, însă harta cu aceste zone nu este pusă la dispoziţia investitorilor. Considerăm că mediul de afaceri trebuie să fie bine informat”, a declarat Viorel Lascu, candidatul PER la Consiliul Judeţean Bihor. Acesta a spus că de multe ori nici instituţiile nu sunt informate cu privire la aşa numitele zone roşii. Directorul executiv al Federaţiei Patronilor Bihor, Dan Octavian, a precizat că dezvoltarea Oradiei a fost una haotică până acum, care nu a ţinut cont de multe aspecte importante, cum ar fi spaţiile verzi sau poziţionarea zonei industriale în funcţie de anumite aspecte care ţin de mediu. „Nu poţi să dezvolţi zonele industriale fără să iei în considerare că dacă poziţionezi anumite fabrici în partea de nord sau nord-vest a oraşului, noxele vor fi aduse de vânt către oraş. Nu avem interesul să dăm salarii care să ajungă să fie cheltuite pe medicamente şi nu pe excursii sau creşterea nivelului de trai”, a subliniat Dan Octavian.

Protocolul urmează să fie semnat în zilele următoare.
Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !