Provocare: Dansez pentru clasa mea!

De Otilia Șandor
Provocare: Dansez pentru clasa mea!
Copiii orădeni sunt provocaţi să facă sport într-un mod original.

Feeling Dance Oradea le aruncă mănuşa elevilor orădeni şi îi provoacă la… dans.

Cu o experienţă de un sfert de veac în aria competiţională a dansului de societate şi latino, instructorii de la Feeling Dance Oradea (FDO), sprijiniţi de Federaţia Naţională de Dans de Societate din România, vor să se ocupe acum de o nişă total nebăgată în seamă: copiii care nu obişnuiesc să facă prea multă mişcare.

Dansul, ca sport de masă

Dacă până acum ei s-au îngrijit de copiii şi adulţii care voiau sport de performanţă, instructorii de la Feeling Dance Oradea vor să inoculeze dragostea faţă de sport prin dans la cât mai mulţi elevi de şcoală primară, gimnazială şi de liceu. Şi vor să facă din dans un sport de masă în rândul elevilor.

Astfel, în cadrul acestui proiect, „Dansez pentru clasa mea”, instructorii FD organizează un campionat de dans pe echipe, care urmăreşte implicarea elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, a informat Cristian Jurcuţ, şeful Academiei FD, dansator şi instructor de dans de talie internaţională.

Competiţia se va desfăşura pe trei categorii de vârstă: clasele I-IV, clasele V-VIII şi clasele IX-XII.

Doritorii, fete şi băieţi, se pot înscrie până în 30 septembrie la tel. 0722/883.569, 0741/283.569 sau la e-mail: jurcut.cristian@feelingdance.ro.

Cei care se înscriu vor participa la lecţiile de dans în perioada 1 octombrie – 29 aprilie, iar apoi, între 30 aprilie – 18 mai vor participa la campionatul şcolar şi campionatul local.

Cooptaţi profesorii!

În 19 mai, cursanţii vor susţine „Dansul învingătorilor”, pe categorii, în cadrul concursului naţional „Cupa Feeling Dance”.

Echipele participante vor însuma minim 20 de membri și nu sunt condiționate de raportul fete – băieți. În cazul în care nu se adună 20 de participanți dintr-o singură clasă, echipa se poate forma din elevii mai multor clase. O școală poate fi reprezentată de mai multe echipe, în acest caz deliberându-se, în prima fază, campionii școlari care vor reprezenta unitatea de învățământ pe plan local.

Pentru momentul pregătit, echipa poate alege orice temă și orice melodie sau un colaj de melodii. Opțional, participanții pot opta pentru o costumație identică (stabilită sub îndrumarea instructorului de dans și cu sprijinul părinților). Durata momentului prezentat va fi între minim 2:30 minute și maxim 5 minute.

Coregrafia va fi asigurată de un instructor al Școlii „Feeling Dance”. Lecțiile de dans se vor desfășura după orele de școală, câte una sau două întâlniri săptămânale de 50 minute, la Studio Feeling Dance (str. V. Alecsandri nr. 5-7). Perioada de învățare a coregrafiei este 1 octombrie – 29 aprilie (cu excepția vacanțelor). Prețul este de 30 lei/lună (4 lecții – 7,5 lei/lecție). Plata lecțiilor se va face la începutul fiecărei luni calendaristice, în funcție de numărul de lecții din luna respectivă. Echipele pot alege ziua și ora potrivite, în funcție de orarul școlar.

Campionate

Confruntarea echipelor va avea loc în luna mai, pe cele trei categorii de vârstă mai sus-menționate, în urma căreia va fi desemnată campioana școlară și campioana locală. La campionatul local va participa, pentru fiecare categorie de vârstă, o singură echipă din partea fiecărei școli sau liceu participant. Toți participanții vor primi diplome, campionii școlari vor primi cupe, iar campionii locali ai ambelor categorii de vârstă vor fi recompensați cu premii și cupe, urmând să susțină o demonstrație în cadrul Concursului Național de dans „Cupa Feeling Dance Oradea” (19 mai 2018).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !