PS Sofronie Drincec doreşte lărgirea serviciilor sociale ale Episcopiei Ortodoxe

ORADEA – Bine aţi venit la Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria”, au fost primele cuvinte adresate de PS Sofronie Drincec reprezentanţilor mass-media cu ocazia primei conferinţe de presă susţinută în Oradea.

Scăparea se datorează faptului că preoţii şi credincioşii pe care i-a păstorit timp de şase ani i-au rămas în suflet, a mărturisit întâistătătorul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, Bihorului şi Sălajului.

De la instalarea în urmă cu două săptămâni, episcopul Sofronie are un program încărcat. A început să viziteze parohiile, a descins neanunţat la Facultatea de Teologie Ortodoxă, asistând chiar şi la un curs, a fost la Liceul Teologic „Iosif Vulcan”, în cadrul căruia sunt şi clase de teologie ortodoxă şi la azilul de bătrâni care funcţionează sub egida Fundaţiei Consistoria „Efrem Beniamin”. Episcopul şi-a propus să viziteze orfelinate şi spitale, în special secţii cu bolnavi cronici sau aflaţi în stare critică, pentru a se întâlni cu marginalizaţii societăţii. PS Sofronie doreşte să implice câţi mai mulţi oameni în activităţi sociale voluntare, un pas în acest sens urmând să fie înfiinţarea Asociaţiei Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi.

„Aş vrea să fiu un magnet pentru toţi cei care doresc să-şi consacre viaţa slujirii bolnavilor”, afirmă PS Sofronie Drincec, care este şi medic, efectuând în anii ’90 şi un an de stagiatură, la Spitalul Judeţean din Arad.

 

„Să nu vă fie frică”

Episcopul spune că peste tot a fost întâmpinat cu foarte multă dragoste şi deschidere. „Sunt foarte fericit că Dumnezeul mi-a dăruit asemenea preoţi şi credincioşi. Am simţit de la început o chemare dumnezeiească, să vin aici, în Oradea”, a declarat PS Sofronie.

Episcopul doreşte să transmită tuturor credincioşilor din eparhia sa, acelaşi mesaj, pe care l-a rostit Papa Ioan Paul al II-lea, cu ocazia înscăunării sale: „Să nu vă fie frică”. „Dumnezeul nu este un mâncător de oameni, nu este un absurd, nu este marele inchizitor, este drept, dar şi iubitor”, îşi completează mesajul PS Sofronie.

Zoltan Pengo0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !