PS Virgil Bercea, prima liturghie

De Crina Dobocan
1Comentariu
PS Virgil Bercea, prima liturghie
După o lungă perioadă de boală și convalescență, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a participat la prima Liturghie din Postul Mare.

Acesta le-a mulțumit, duminică, credincioșilor pentru rugăciunile cu care l-au însoțit în perioada în care s-a aflat bolnav pe patul de spital din Oradea și Udine (Italia).

„Să știți că în fiecare zi m-am gândit și eu la dumneavoastră, astfel că am rămas mereu uniți, în rugăciune. Acum sunt mai bine, Har Domnului, iar cu ajutorul Său, sper să mergem înainte tot împreună”, le-a spus PS Virgil Bercea credincioșilor participanți la Sfânta Liturghie de la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea.

Credincioșii au fost vizibil emoționați și bucuroși de revederea ierarhului. PSS Virgil Bercea a avut un gând de mulțumire pentru toți cei care i-au fost alături prin rugăciune în perioada delicată a stării de sănătate din ultimele luni, subliniind trei din elementele fundamentale ale Postului Mare.

„Vreau să vă salut pe fiecare dintre dumneavoastră, pentru că am lipsit o lungă perioadă de timp. Încercările sunt tot de la Domnul, și atunci când suntem încercați este tot această chemare: «Vino după mine», atunci când ne este bine sau când ne este mai greu. Ceea ce este fundamental, mai ales acum, în Perioada Postului, este să nu uităm de rugăciune, de post și de caritate.

Rugăciunea este cea care ne ține aproape și ne face să devenim tari, mai ales în momentele grele. Postul este cel care ne eliberează de foarte multe lucruri și ne ajută să fim noi înșine în raport cu Isus Cristos, iar caritatea, în raport cu ceilalți. Caritatea este acel gest în care ne recunoaștem simple persoane, pe care Bunul Dumnezeu le-a lăsat într-un moment dat al istoriei, pentru a putea să îi ajutăm și pe cei săraci”, a cuvântat episcopul greco-catolic de Oradea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor