PSD, acuzat şi acum de politizarea administraţiei

Deputata PD de Bihor, Ionela Bruchental-Pop, a facut luni o declaratie ce a vizat „perpetuarea efectelor politizarii institutiilor publice realizata de catre guvernarea anterioara”, care ar avea – potrivit deputatei – repercusiuni negative asupra programului de guvernare asumat de Alianta DA.

„Functionarii sunt întotdeauna mai preocupati de obligatiile cetatenilor decât de drepturile acestora”, sustine parlamentara democrata, care acuza si politizarea administratiei. În sprijinul demersului sau, Ionela Bruchental-Pop îi da exemplu pe pensionarii bihoreni, carora „le sunt micsorate pensiile în urma recalcularii lor în mod nejustificat de la o luna la alta, cu toate ca Ministerul Muncii respecta principiul conform caruia un drept câstigat, în cazul de fata o pensie, nu poate fi luat sub nici o forma”. Functionari nominalizati

Deputata Bruchental îi acuza pe functionarii din cadrul Casei Judetene de Pensii Bihor si Beius de faptul ca „înteleg sa conditioneze acest proces de recalculare a pensiilor de propriile simpatii politice”.

„Edificatoare în acest sens sunt raspunsurile oferite unor pensionari carora le-a fost micsorata în mod nejustificat pensia, de catre sefa Serviciului Stabiliri Pensii al Casei Judetene de Pensii Bihor, doamna Maghiar Cornelia, respectiv de seful serviciu al Casei de Pensii Beius, domnul Jula, prin urmatorul citat:

«Daca ai votat cu Alianta, atunci sa te duci sa-ti rezolve ei problema»”, sustine Ionela Bruchental-Pop în declaratia sa.

Calin Corpas