PSD admite trecerea celor 4 primari la PD

PSD Bihor, prin vocea presedintelui executiv Alexandru Retegan, a acceptat, finalmente, ca patru primari social-democrati au trecut la PD Bihor. Este vorba despre primarii din Cristior, Sânnicolau Român, Gepiu, Sacadat si Tarcaia.

În urma cu vreo doua saptamâni, între liderii judeteni ai PD si PSD s-a nascut o polemica cauzata de anuntul democratilor ca cei cinci primari PSD si-au depus adeziunile la Partidului Democrat, alaturi de alti trei consilieri locali din Sânmartin, în schimb pesedistii zic altceva.

La acea vreme, presedintele PSD Bihor, Mihai Bar, a respins categoric anuntul facut de pedisti, sustinând ca doar doi primari au trecut în barca Puterii: cel de la Cristior – ademenit, conform spuselor lui Bar, de catre senatorul PD, Radu Târle – si cel de la Sânnicolau Român, caruia i s-ar fi promis, potrivit liderului PSD, mai multi bani de la CJ.

Între timp, liderii PSD s-au pus la curent cu realitatea, admitând ieri ca PD i-a racolat pe toti cei pomeniti. La care s-ar putea adauga si primarul PSD de Sanmartin, Lucian Popus.

Calin Corpas