PSD contra Băsescu

PSD contra Băsescu
Geoagiu – Grupul de lucru al Partidului Social Democrat (PSD) a identificat 18 „fapte grave” pentru care preşedintele României, Traian Băsescu, ar putea fi suspendat din funcţie. Afirmaţia a fost făcută ieri, de preşedintele PSD, Mircea Geoană, la deschiderea lucrărilor Şcolii politice de iarnă a TSD, care se desfăşoară în staţiunea Geoagiu Băi.

„Dacă ar fi să luăm în ordine cronologică, prima faptă ar fi modul în care preşedintele Traian Băsescu a şantajat pentru formarea Guvernului României, după alegerile parlamentare şi prezidenţiale. A urmat procedura în care preşedintele Băsescu s-a implicat activ în suspendarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, total în afara Constituţiei. (…) Nu putem să omitem declaraţiile extrem de grave pe care preşedintele le-a făcut în mod public şi cu ocazia scandalului „Bileţelul”, iar acolo se face vinovat de tăinuirea unei fapte de influenţare a corupţiei pe care premierul a comis-o”, a spus preşedintele PSD.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, a declarat vineri, la Şcoala politică de iarnă a TSD, că referendumul pentru suspendarea preşedintelui României ar putea avea loc la sfârşitul lunii martie, în funcţie de avizul Curţii Constituţionale. Liderul social-democrat a menţionat că documentul elaborat de PSD pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu va grupa toate faptele considerate anticonstituţionale „în ordinea gravităţii lor” şi că acesta va fi finalizat la începutul săptămânii viitoare.

Preşedintele PSD a apreciat că documentul este „unul extrem de consistent”, din punct de vedere juridic şi politic. În opinia sa, indiferent de avizul Curţii Constituţionale, materialul pregătit de PSD va reprezenta „startul unei dezbateri în societate” în ceea ce priveşte „limitele Constituţiei României”.

„Acest moment va avea consecinţe foarte importante din punct de vedere politic şi constituţional, dincolo de procedura de suspendare şi dincolo de ecuaţia politică pe care încercăm să o rezolvăm în această perioadă”, a adăugat Mircea Geoană, care a apreciat că revizuirea Constituţiei ar trebui să se producă în următorii ani.

La Şcoala politică de iarnă a tinerilor social-democraţi, ale cărei lucrări se desfăşoară şi astăzi, sunt prezenţi peste 140 de participanţi din mai multe judeţe ale ţării, alături de care se află vicepreşedinţi ai PSD şi secretarul general al partidului. Tot astăzi, preşedintele PSD, Mircea Geoană, se va întâlni, la Deva, cu consilierii aleşi ai PSD şi cu persoanele cu funcţii de conducere în filiala judeţeană Hunedoara a PSD.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !