PSD, peţit de toată lumea!

1Comentariu
PSD, peţit de toată lumea!
ORADEA - Joi va avea loc o altă şedinţă de Consiliu Local pentru desemnarea primarului interimar al Oradiei până la alegerile locale de la anul. PD, UDMR, PSD şi PNL îşi negociază la sânge zilele acestea poziţiile de putere din Consiliul Local.

Plecarea lui Filip la Bruxelles a lăsat în urmă un front de luptă deschis, generat de dorinţa UDMR de a o impune pe Biro Rozalia primar interimar. Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, spune că pentru toată lumea ar fi cel mai bine ca Biro să devină primar interimar. „Şi pe cei dela PD i-ar avantaja mult mai mult ca doamna Biro să vină interimar. Le-am spus-o şi lor. Inclusiv domnul primar Filip a desemnat-o pe doamna Biro, în anul 2004, ca să-l înlocuiască temporar în timpul concediilor sau când a fost plecat. Putea să schimbe oricând această decizie, dar n-a făcut-o.

Dacă dânsul a avut atunci cea mai mare încredere în doamna Biro, de ce nu ar avea şi acum?”, a întrebat retoric Szabo, care a confirmat faptul că UDMR poartă discuţii cu toate partidele pentru a-şi atinge obiectivul. Ce promite UDMR pentru a obţine susţinerea celorlalte partide? „Vom face ceea ce ar promite şi PD-ul. Însă mai e timp până joi dimineaţă să discutăm cu toată lumea”, a spus Szabo. Practic, dacă PNL şi PSD o vor vota pe Biro primar interimar, unul dintre aceste două partide va primi un post de viceprimar, în locul Rozaliei Biro, iar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul spun că acesta ar fi PSD.

Aceasta mai cu seamă pentru faptul că PNL nu pare foarte interesat acum de preluarea unei funcţii executive în Primărie, Cornel Popa fiind foarte încrezător că liberalii vor câştiga Primăria în 2008! PNL ar susţine-o pe Biro mergând pe linia trasată de la Centru, PNL şi UDMR fiind parteneri de Guvern.

PD rămâne pe-afară?!

Mihai Bar părea ieri foarte degajat. Liderul PSD Bihor a dat să se înţeleagă că PD ar putea rămâne în afara jocului. Nu numai acum, ci şi pe termen lung! „Cred că până joi se vor limpezi apele. PSD trebuie să procedeze astfel încât să câştige maximum din această oportunitate. Însă nu e foarte important cine vine viceprimar, ci faptul că se va consolida o nouă coaliţie de partide pe scena politică bihoreană, care să conducă destinele municipiului pe termen lung”, a spus Bar.

Interesant este însă faptul că mai-marele PSD Bihor, cunoscut pentru adversitatea sa faţă de PD, nu a vrut să excludă şi o eventuală coaliţie PD-PSD, ca alternativă pentru PSD-PNL-UDMR! Totuşi, Bar a făcut o afirmaţie oarecum surprinzătoare: PD ar putea ajunge în Opoziţie în Bihor de la anul, dacă celelalte trei partide se aliază. Şi aceasta în ciuda faptului că PD e partidul cu cea mai mare susţinere electorală în rândul bihorenilor.

În privinţa obţineriid de către PSD a unui viceprimar de conjunctură, Bar nu-şi face probleme: „Ni-l dă şi unii şi alţii”, a spus Bar, adăugând că şansele PD de a-şi păstra postul de viceprimar, în condiţiile în care Groza obţine interimatul la Primărie, sunt inexistente!
Calin Corpas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor