PSD plusează în cazul teraselor: „Cineva ne minte pe faţă”

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
25Comentarii
PSD plusează în cazul teraselor: „Cineva ne minte pe faţă”
Reacţia Primăriei i-a inflamat şi mai mult pe pesedişti, care lansează noi acuze spre liberali, în cazul teraselor Lord’s şi Romanada din Piaţa Unirii.

Pesediştii sunt nemulţumiţi de conţinutul comunicatului de presă al Primăriei, venit ca reacţie la acuzele PSD în legătură cu atribuirea teraselor în Piaţa Unirii, către societăţi ce aparţin sau au tangenţă cu liberalii din Primărie.

PSD continuă sfada cu Primăria Oradea, condusă de liberali.

Este vorba despre terasa Lord’s, unde acţionar este Lucian Popa – directorul Direcţiei Patrimoniului Imobiliar din PMO şi de terasa Romanada, ce aparţine soţului Ancăi Grama (fostă Sas) – purtătoarea de cuvânt a Primăriei. PSD vede favoritisme acordate liberalilor de către Primărie în funcţionarea acestor terase.

Consilierul local PSD Adrian Stângă speculează o declaraţie dată unui site local de ştiri de către Anca Grama, în care purtătoarea de cuvânt a Primăriei afirma că soţul ei „a avut nevoie de aproape 3 luni pentru a avea toate documentele necesare amenajării terasei”. „Dacă e să dăm crezare comunicatului Primăriei, abia în luna martie CMUAT a aprobat un Plan General de amplasare a teraselor în Piața Unirii… Așadar, cineva ne minte pe față! Şi, desigur, domnul Bolojan nu îşi asumă nicio răspundere”, plusează opozantul pesedist

PSD: „Nu e retorică de campanie”

„Administrația Bolojan bagatelizează și încearcă să arunce mereu în derizoriu orice critică, indiferent cât de obiectivă ar fi și orice dezvăluiri prin care opiniei publice i-ar putea fi deschiși ochii în privința unor potențiale ilegalități sau favoritisme pe care Municipalitatea și primarul Bolojan le fac în timp ce el pozează în cavalerul alb al cinstei și incoruptibilității”, declară Adelina Coste, consilier local şi candidat PSD la Primăria Oradea.

Anterior, PMO precizase că „faptul că societăți comerciale care dețin astfel de spații care au amplasate terase în fața acestora în zona pietonală au o tangență sau alta cu oameni care sunt în administrația locală nu înseamnă că sunt favorizate, deoarece regulile se aplică unitar tuturor”.

terasa

De asemenea, se transmitea că „Primăria Oradea înțelege acest demers al PSD Oradea în contextul campaniei pentru alegerile locale, în lipsa unei oferte credibile de dezvoltare a orașului”. „Primăria spune că noi suntem în campanie! Și atunci probabil că ar trebui să tăcem când vedem astfel de cazuri flagrante de încălcate a legii și a bunului simț!

Diferența esențială dintre echipa noastră, echipa PSD și actuala administrație PNL este că noi vrem ca orădenii să știe adevărul despre orașul lor! Vrem să știe că alocarea spaţiilor pentru terase în Piața Unirii s-a făcut pe ascuns, favorizând fruntașii PNL din anturajul primarului Bolojan. Oraşul acesta nu este doar oraşul amicilor primarului. Nu este retorică de campanie, e purul adevăr. Bolojan nu se poate comporta în acest oraş ca pe tarlaua proprie”, afirmă Coste, în contra-reacţie la reacţie.

Despre liberali: „Au furat startul”

Consilierul local PSD Adrian Stângă a opinat că ar fi fost normal ca spaţiile din Piaţa Unirii să fi fost scoase la licitaţie, pentru ca orice societate comercială să aibă posibilitatea să îşi instaleze acolo terase, indiferent că are sau nu un punct de lucru pe alimentaţie publică în zonă.

Stângă dă exemplul de anul trecut al aceluiaşi local Lord’s de sub pasaj, care a deschis o terasă tocmai pe pietonalul străzii Republicii, înţelegându-se cu un local de pe pietonal. Stângă afirmă că, în urma discuţiilor, cu unii patroni din zonă, a dedus că aceştia sunt nemulţumiţi de atitudinea Primăriei.

„Afirmația conform căreia „CMUAT a aprobat un Plan General de amplasare a teraselor în Piața Unirii care prevede cã în fața clãdirilor din piațã se pot amenaja terase” se lovește de realitatea spusă de mai mulți patroni de localuri din zonă, cum că nimeni nu a știut, cu excepția celor apropiați ai conducerii Primăriei Oradea, că pot fi și când pot fi depuse asemenea solicitări”, acuză Stângă, care întreabă cum şi-a asigurat Romanada accesul la energie electrică: „Încă din faza de proiect? Este cumva terenul lor?”, întreabă pesedistul, nemulţumit şi de spaţiul mare ocupat de terasa Lord’s.


„Domnul Popa și doamna Sas Grama au furat startul unei competiții despre care ceilalți concurenți nici nu știau că a început. E ca și într-o cursă de atletism în care doi dintre concurenți pleacă din bloc-start și abia după ce aceștia au luat un avans considerabil, arbitrul dă startul cursei pentru ceilalți concurenți”, opinează Stângă.25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor