PSD propune relaxare fiscală în Oradea!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
10Comentarii
Adelina Coste, Liviu Sabău-Popa şi ceilalţi candidaţi PSD la Oradea
Adelina Coste, Liviu Sabău-Popa şi ceilalţi candidaţi PSD la Oradea
Vor firme ce dau salarii mari în parcuri industriale și cred că relaxarea fiscală pentru firmele locale vor aduce inclusiv salarii mai bune.

Dincolo de a critica administraţia Bolojan pentru „management ce a lăsat de dorit” – în cazul proiectelor europene – de unde şi „întârzierile şi greşelile ce au apărut”, candidata PSD la Primărie Adelina Coste a lansat ideea atracţiei inevitabile între PSD şi mediul de afaceri local. Totul, într-o relaxare fiscală promisă deja de social-democraţi! „PSD susţine IMM-urile şi tinerii antreprenori. Vom propune taxe şi impozite locale mai mici pentru persoane fizice şi juridice. Rolul administraţiei locale nu este de a face hale de producţie, ci este acela de a genera investiţii cu valoare adăugată, care să aducă salarii mai bune pentru orădeni”, afirmă Coste.

Aplecarea PSD spre firmele locale pleacă de la faptul că acestea reprezintă imensa majoritate a contribuabililor la bugetul local, în timp ce Parcul Industrial aduce doar 2,7%, fapt subliniat de pesedişti… Concret, Sabău spune că PSD are în vedere un proiect prin care „să existe o clasificare pe bază de CAEN a celor eligibili să intre în parcurile industriale. Nu ne dorim acolo service-uri auto şi depozite de pantofi. De asemenea, ne propunem un salariu minim garantat mai mare decât cel la nivel naţional”. Coste propune „facilităţi fiscale la taxele şi impozitele locale pentru start-up-uri pe perioada unui an”.

„Cum a demonstrat deja guvernarea de stânga, relaxarea fiscală duce la creşteri ale bugetului”, afirmă Sabău, întrebat fiind cum va reuşi PSD să scadă taxele, în condiţiile unui municipiu Oradea deja considerabil îndatorat. Adelina Coste aminteşte că PSD a avut în trecut un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care comercianţii din Pasajul Vulturul Negru urmau să fie scutiţi de taxe pe perioada lucrărilor din Pasaj. Executivul Primăriei nu a agreat propunerea şi aceasta a căzut la vot.

Guvernul PSD și Oradea…

Candidaţii PSD la Primăria Oradea şi Consiliul Local au ţinut să vină în faţa presei tocmai pe marginea Şoselei de Centură, pe drumul de acces către Parcul Industrial Eurobusiness 2, din fostul tancodrom MAPN. Şeful PSD Oradea, Liviu Sabău Popa a motivat alegerea locaţiei prin dorinţa de a arăta că Guvernul PSD a contribuit la realizarea investiţiei în această facilitate industrială, oferind terenul Primăriei Oradea, prin Ministerul Apărării Naţionale. Sabău a subliniat şi cum Guvernul PSD a cofinanţat lucrările la acest parc industrial, la fel cum viitoarea sală polivalentă este tot o idee PSD, susţine Sabău, neuitând să includă pe listă şi Podul Densuşianu.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor