Psihopat evadat de la Ştei

16Comentarii
Psihopat evadat de la Ştei
ŞTEI – Spitalul de Psihiatrie din Ştei a cerut mai mulţi infirmieri pentru supravegherea infractorilor bolnavi. Un infractor bolnav psihic în vârstă de 31 ani, fugit din spitalul de siguranţă din Ştei, a fost dus înapoi sâmbătă cu ambulanţa, sub supravegherea a două cadre medicale specializate.

Arădeanul de 31 ani execută la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă din Ştei o pedeapsă penală hotărâtă de Judecătoria din Miercurea Ciuc, fiind diagnosticat cu retardare mintală cu tulburări de comportament.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Harghita, agentul-şef adjunct Gheorghe Filip (foto), a precizat că fugarul originar din oraşul Curtici a evadat în data de 8 noiembrie, iar din 15 noiembrie a fost dat în urmărire generală. Bărbatul a fost reţinut vineri noaptea de lucrătorii Poliţiei Transporturi Feroviare din Harghita, în timp ce făceau o verificare de rutină în Gara Miercurea Ciuc.

Astfel de evadări nu sunt o noutate pentru Spitalul Penitenciar din sud-estul Bihorului. Iar în iunie 2004, când un bolnav psihic considerat periculos a evadat din unitatea unde fusese internat de 18 ori pentru schizofrenie paranoidă, directorul sputalului, dr. Carmen Ghilea, a dezvăluit că atunci când bolnavul a sărit gardul, un singur infirmier păzea 70 de pacienţi, neputând fi atent la toţi în acelaşi timp.

Şi în urmă cu un an, Traian C. (43 ani) a fost readus la Spitalul din Ştei, după ce a fost dat în urmărire generală şi prins de poliţiştii din Şimleul Silvaniei, fiind internat în urmă cu 19 ani pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Sigur că din Spitalul din Ştei, care deserveşte nu numai zona Bihorului, ci întreaga porțiune de nord-vest a ţării, au fugit şi pacienţi bihoreni, un exemplu fiind Daniel T. (35 ani), prins de poliţiştii din Tinca în apropierea casei mamei sale vitrege.

Confruntată de ani de zile cu această situaţie, directoarea Spitalul din Ştei declară: „Chiar dacă până la urmă nu ni s-au mai adus bolnavi de la Spitalul doljean din Poiana Mare, care a fost desfiinţat, avem în continuare prea puţin personal pentru supravegherea pacienţilor.

Aştept răspuns în câteva zile de la Ministerul Sănătăţii pentru cererea de suplimentare a numărului de infirmieri şi de asistente. Am înaintat o cerere de bun simţ, realistă, nu pentru câţi infirmieri am avea întradevăr nevoie. Toţi pacienţii care au fugit în ultimii ani au fost găsiţi şi readuşi la noi, cu excepţia unei tinere bolnave de etnie rromă.”

Cristian Horgos

Taguri:


16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor