PSS Virgil Bercea, ales vicepreşedinte al Comisiei Conferinţelor Episcopale din Comunitatea Europeană

PSS Virgil Bercea, ales vicepreşedinte al Comisiei Conferinţelor Episcopale din Comunitatea Europeană
Ierarhul din Oradea este singurul reprezentat al României în această instituţie.

Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a fost ales vicepreşedinte al Comisiei Conferinţelor Episcopale din Comunitatea Europeană (COMECE). Alegerea a fost făcută în cadrul Adunării Plenare care a avut loc la Bruxelles, în perioada 21 şi 23 martie 2012. Mandatul episcopului de Oradea va fi de trei ani.

Cu această ocazie, episcopii catolici din Comunitatea Europeană şi-au ales şi noul preşedinte, precum şi alţi trei vicepreşedinţi. Cardinalul Reinhard Marx, Arhiepiscop de Munchen şi Freising este noul preşedinte.

În raport cu instituţiile europene

Episcopul Virgil Bercea îi reprezintă în acest for pe ierarhii catolici din România din anul 2005: mai întâi ca observator, iar din 2007 ca membru de drept.

Întrebat care sunt beneficiile acestei alegeri pentru Biserica Greco-Catolică din România, PS Virgil Bercea a spus că alegerea sa în această funcţie arată că este luată în considerare atât Biserica din care face parte, cât şi ţara noastră.

Comisia Episcopatelor Comunităţii Europene a fost înfiinţată în 1980 şi reuneşte delegaţii Conferinţelor Episcopilor Catolici de pe teritoriul Uniunii Europene. Comisia are un secretariat permanent la Bruxelles. Printre obiectivele sale se numără monitorizarea şi analizarea procesului politic al UE, informarea membrilor Bisericii Catolice cu privire la politica şi legislaţia UE, dialogul cu instituţiile UE, promovarea unei reflecţii, bazate pe învăţătura socială a Bisericii Catolice, asupra provocărilor pe care le înfruntă Europa unită.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !