Pubele pentru microregiune

Peste 50.000 de oameni ar urma sa beneficieze de planul de dezvoltare a microregiunii Crisul Repede. Deciziile în cadrul acestui organism se iau în functie de numarul de locuitori si de contributia financiara la fondul de constituire a microregiunii.

„Pentru constituirea organizatiei, fiecare locuitor a platit 1 RON, la care se adauga 1% din venitul propriu al fiecarei localitati membre”, spune Gavril Costa, primar de Magesti si membru în cadrul organizatiei.

Tipter, presedinte

Deoarece Alesdul este cea mai mare unitate administrativa din cadrul microregiunii, primarului de Alesd, Zeno Tipter, i-a revenit rolul de presedinte al comitetului director. Cei doi vicepresedinti vor fi alesi prin rotatie de membrii din celelalte localitati, cu exceptia Alesdului.

Prima initiativa a staff-ului microregiunii „Crisul Repede” s-a concretizat într-un contract cu societatea „Salubri” Alesd. Aceasta se angajeaza sa furnizeze câte o pubela pentru fiecare locuitor din microregiune. Bihorul este împartit în sapte microregiuni. Acestea au rolul de a creste accesul la fondurile structurale. Urmatoarea întâlnire a primarilor din zona Alesd va avea loc peste sase luni.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !