Pun geamuri la şcoală

Pun geamuri la şcoală
HUNEDOARA – Ferestrele şcolii afectată de explozia produsă pe 4 noiembrie într-un imobil din Hunedoara vor fi înlocuite începând de luni, a declarat primarul localităţii, Nicolae Schiau.

Se vor monta geamuri PVC cu termopan, iar costul lucrărilor de reabilitare a clădirii se estimează că va ajunge la 700.000 de lei. Din cauza faptului că, până acum, nu au fost înlocuite geamurile sparte, programul elevilor a fost modificat spre nemulţumirea profesorilor şi a părinţilor. „Guvernul trebuia să ia o hotărâre prin care aloca aceşti bani. Legea nu permite primăriei să cheltuiască fonduri din bugetul municipalităţii când există situaţii de urgenţă. Am luat însă decizia ca toate cheltuielile să fie suportate din fondurile Primăriei până la venirea banilor de la bugetul statului”, a spus primarul. Astăzi are loc licitaţia electronică în urma căreia se va selecta firma care se va ocupa de înlocuirea ferestrelor. Lucrările trebuie finalizate în maximum 14 zile.
Explozia care a avut loc la începutul lunii a ucis trei persoane, a afectat 19 apartamente în care locuiesc 70 de persoane şi a distrus geamurile unei şcoli situată în imediata vecinătate.

Instalaţia a fost ilegală
Potrivit specialiştilor E.ON Gaz, în apartamentul în care s-a produs explozia s-au montat ilegal un autogeizer şi un convector, iar instalaţia prin care cele două aparate au fost alimentate cu gaz era improvizată. Aceste modificări nu erau conforme cu proiectul tehnic avizat de E.ON Gaz şi au fost efectuate fără autorizare. În acelaşi apartament a fost depistat, în 17 iunie, un radiant montat tot ilegal, care a fost dezafectat pe loc de echipa de verificare.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase