Punct caritabil de 250.000 de euro

1Comentariu
Punct caritabil de 250.000 de euro
ORADEA – Azi de la ora 11, Asociaţia Caritas Catolica Oradea a inaugururat pe strada Spartacus, un centru de colectare a ajutoarelor pentru cazurile de calamităţi. Video

Terenul destinat noii construcţii a Asociaţiei Caritas a fost dat în folosinţă de către Episcopia Romano-Catolică pe o perioadă de 49 de ani.

„Am început lucrările la acest nou sediu, în urmă cu doi ani, după incendiul din 2005 de la sediul de pe Şirul Canonicilor, când o treime din suprafaţă magaziilor a ars”, spune Rajna Jozsef, directorul Caritasului. „Am primit din partea Episcopiei acest teren de aproape un hectar. Am fost ajutaţi şi de mai multe fundaţii din străinătate, în realizarea primei hale, unde vor fi depozitate diferite bunuri”.

Sponsorizări din străinătate

La inaugurare au fost prezenţi şi episcopul romano-catolic Tempfli Jozsef, care a transmis mesajul de binecuvântare şi mai mulţi sponsori străini, printre care şi sora franciscană Martia, din localitatea Breda, Olanda.

„La Oradea desfăşor o misiune de ajutorarea de peste şapte ani. E o continuare a muncii mele, după 30 de ani de voluntariat în Africa” spune sora Martia. „Mă bucur că s-a ridicat această hală, arată foarte bine.”

Contribuţia financiară a acesteia s-a ridicat la aproximativ 75.000 de euro, din totalul de 250.000 de euro, cât a costat întregul centru.

Un alt invitat special a fost Jaap Stellingwerff, referent extern al asociaţiei Stichting Oost Europa Boskoop, din Olanda.

„Colaborăm de mulţi ani cu Asociaţia Caritas, deoarece scopul ei e de a ajuta vârstnicii şi persoanele sărace. E o activitate nobilă, care are nevoie de sprijinul nostru” a spus acesta

Proiectul mai prevede şi realizarea unei cantine, unui cămin de bătrâni şi a birourilor administrative în aceeaşi zonă. Reprezentaţii asociaţiei Caritas speră să finalizeze lucrările cu ajutor sponsorilor străini, în maximum zece ani. Video

Carmen Brehoi1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor