Punct final in cazul Hoyzer: inchisoare

Punct final in cazul Hoyzer: inchisoare
Arbitrul Robert Hoyzer a fost astazi condamnat la peste doi ani de inchisoare in cadrul celui mai mare scandal de aranjamente in fotbal ce au zguduit Germania in ultimii 30 de ani.

Hoyzer si un alt arbitru, Dominik Marks, au fost gasiti vinovati in trucarea unor partide alaturi de un escroc croat, Ante Sapina, implicat in mafia pariurilor sportive. Iata si sumele puse in joc, fabuloase, precum si un istoric al cazului.
Marks a primit un an si jumatate inchisoare cu suspendare. Sapina, parior obsedat care punea sume imense pe partidele arbitrate de cei doi, va sta la racoare pentru doi ani si 11 luni.

Fratele mai mare al lui Sapina, Filip, in varsta de 38 de ani, precum si un patron de bar pe nume Milan (40 de ani), au scapat amandoi cu sentinte cu suspendare, pentru a-l fi ajutat pe Ante Sapina.

Scandalul a inceput anul trecut si a pus o pata neagra pe autoritatile fotbalului german, in timp ce aceasta tara se pregateste pentru gazduirea CM 2006.

Ce facea Sapina? El plasa de exemplu un pariu de 240.000 de euro, stiind ca va fi ajutat de arbitri, castigand suma de 870.000 de euro la un singur meci. Acest lucru s-a intamplat la partida din divizia a doua germana, dintre Karlsruher SC si MSV Duisburg, de pe 3 decembrie 2004. Duisburg a castigat cu 3-0, avandu-l la centru pe arbitrul Marks.

In alt meci, Hoyzer a acordat doua penaltyuri celor de la Paderborn. Acestia au revenit de la doua goluri dezavantaj si au eliminat pe Hamburg in prima etapa a Cupei Germaniei. Hoyzer l-a eliminat atunci si pe atacantul lui Hamburg, Emile Mpenza.

Ante Sapina a castigat mai mult de 750.000 de euro pe victorie alui Paderborn cu 4-2.

Hoyzer primea in jur de 67.000 de euro pe meci si cate un set TV de lux. El a aranjat sau a incercat sa aranjeze noua meciuri, in timp ce Marks a fost acuzat de a se fi implicat in patru partide, primind 36.000 pentru acest lucru.

Sursa: Onlinesport.ro