Punct final la “Bihorul în mişcare”

De Teodor Biriş
Punct final la “Bihorul în mişcare”
6 echipe de fotbal şi 12 de handbal (6 la fete+6 la băieţi), calificate în urma etapelor locale, disputate în cele şase centre, Oradea, Beiuş, Salonta, Aleşd, Marghita, Valea lui Mihai, s-au întrecut sâmbătă la faza finală a proiectului „Bihorul în mişcare”.

Finalele pentru locurile 3-4 şi 1-2 s-au desfăşurat la Arena Antonio Alexe, proiectul “Bihorul în mişcare” fiind iniţiat de Direcţia de Sport şi Tineret a Judeţului Bihor (director Petruţ Drăgan) în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu sprijinul unor sponsori.

Competiţia a fost rezervată elevilor nelegitimaţi la cluburi sportive din clasele a V-a şi a VI-a. Şcolile care au triumfat au fost Şcoala Gimnazială „Floare de Lotus” Sînmartin (profesor Bucur Potre) la handbal feminin, Şcoala Gimnazială „Balasko Nándor” Sălacea (profesor Janos Barna Racz) la handbal masculin şi Şcoala Gimnazială Drăgeşti (profesor Vlad Farcaş) la fotbal 5+1.

Singura instituţie de învăţământ care a avut două echipe calificate în primele patru a fost Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Oradea (profesoare Andrea Ladanyi şi Ioana Tivadar).

Cel mai spectaculos şi frumos meci s-a consumat în finala mare la handbal feminin, unde „Floare de lotus” Sînmartin a dispus de „Zselk Zoltán” Valea lui Mihai cu 14-12, dar echipa învinsă a irosit nu mai puţin de 6 lovituri de la 7 metri! Jocurile de handbal au fost arbitrate de George Tăutu şi Ioana Pădureanu.

Arbitraţi de Şovre

Micuţii fotbalişti din Tulca (antrenaţi de profesoara Mădălina Istrate) şi Drăgeşti au avut parte de o mare surpriză, finala fiind arbitrată de arbitrul FIFA Octavian Şovre, revenit acasă după ce marţi noaptea a făcut parte din brigada care a oficiat la meciul FC Basel – PSG din grupele Champions League. Celelalte jocuri de fotbal au fost conduse de Adina Popa şi Alexandru Bogdănel.

Cea mai inimoasă galerie au avut-o handbaliştii de la Derna.

La finalul competiţiei echipele clasate pe podium au fost recompensate cu diplome, medalii, cupe, oferite de DJST Bihor, precum şi premii frumoase în echipament sportiv, mingi de handbal şi fotbal, asigurate de Decathlon şi pachete cadou oferite de Selgros. Echipele câştigătoare au avut parte şi de un cadou dulce oferit de Pavel Mercea, preşedintele asociaţiei Judeţene de Handbal, prezent la meciurile disputate la Arena Antonio Alexe.

Merită evidenţiată şi munca profesorilor de sport care şi-au pregătit elevii cum au putut mai bine pentru a reprezenta cu cinste şcoala la care învaţă, şi pentru faptul că şi-au consumat din timpul liber pentru a participa la o astfel de competiţie, în timp ce colegii de breaslă au preferat să ignore acest proiect, probabil din comoditate.

FINALE LA „BIHORUL ÎN MIŞCARE

HANDBAL FEMININ

Locurile III-IV

Lic. „Onisifor Ghibu” Oradea – Lic. „Nicolae Jiga” Tinca 9-6

Locurile I-II

Şc. „Floare de lotus” Sînmartin – Şc. „Zselk Zoltán” Valea lui Mihai 14-12

HANDBAL MASCULIN

Locurile III-IV

Şc. „Jako Zsigmond” Roşiori – Lic. „Onisifor Ghibu” Oradea 8-4

Locurile I-II

Şc. „Balasko Nándor” Sălacea – Şc. nr. 1 Derna 10-8 (7-7, 3-3), după lovituri de departajare

FOTBAL

Locurile III-1V

Şc. nr. 1 Roşia – CT nr. 1 Vadu Crişului 4-1

Locurile I-II

Şc. Drăgeşti – Şc. „Nestor Porumb” Tulca 2-1 (1-1), după lovituri de departajare0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !