Puncte de ajutor pe timp de caniculă

Puncte de ajutor pe timp de caniculă
ORADEA - Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică Bihor susţine că în cazul declanşării codului galben în ceea ce priveşte canicula, s-au făcut localizările corespunzătoare, astfel încât în locurile cele mai importante din oraşe să existe puncte de acordare a primului ajutor.

„Dacă anul trecut corturile nu s-au dovedit eficiente, anul acesta, potrivit directivelor primite de la Ministerul Sănătăţii, am înfiinţat puncte de acordare a primului ajutor în supermarketuri şi pieţe cât şi în alte instituţii importante”, a declarat ieri dr. Ladislau Ritli, director al Autorităţii de Sănătate Publică Bihor în cadrul unei conferinţe de presă organizate pe această temă.

În acest sens, în Oradea, vor fi amenajate puncte de acordare a primului ajutor în cele două Staţionare ale Spitalului Clinic Judeţean Oradea, la Spitalul Clinic Municipal, în incinta magazinului Crişul, în Complexul Lotus, la supermarketurile Real şi Selgros cât şi în toate pieţele din oraş. De asemenea, puncte de prim ajutor vor fi şi în oraşele Marghita, Beiuş, Salonta, Aleşd şi Ştei. Informaţii cu privire la protecţia contra caniculei vor fi difuzate şi în staţiile CFR cât şi prin intermediul preoţilor.

Program bine stabilit

„O dată cu declanşarea codului galben pentru Pentru vremea Oradease menţine codul galben aceste puncte vor deveni operaţionale în fiecare zi între orele 10:00 – 18:00. Aici se vor afla asistenţi medicali. Tocmai de aceea astăzi (n.r. – ieri) au participat la un instructaj toate asistentele şefe din judeţ, care vor transmite mai departe instrucţiunile. Fiecare punct de acordare a primului ajutor va fi dotat cu o trusă medicală şi cu medicamente pe care le vom da noi, de la ASP”, conchide dr. Ritli. Tot în Oradea, municipalitatea a promis că vor pune la dispoziţia celor de la ASP şi cinci containere care vor fi amplasate în pieţe şi pe Corso, unde se va putea acorda primul ajutor.
Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !