Punctul de pensie majorat

1Comentariu
Leontin Târle
Leontin Târle
Nivelul pensiei minime garantate va creşte şi el de la 1 octombrie la 350 lei. Video  

Începând de luna viitoare valoareapunctului de pensie se va majora. „Pentru anul în curs, în conformitate cu Legea bugetului de asigurări sociale de stat, valoarea punctului de pensie, începând cu data de 1 aprilie s-a majorat la nivelul de 718,4, iar de la data de 1 octombrie se va majora la 732,8 lei”, a precizat Leontin Târle, directorul coordonator al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor.

Creşterea valorii punctului de pensie ţine pasul cu rata infaţiei şi în acelaşi timp este sustenibilă din punct de vedere financiar, fără să pună în pericol plăţile viitoare, sunt de părere reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii.

În urma creşterii punctului de pensie va creşte şi indemnizaţia pentru însoţitor care este în cuantum de 80% din valoarea unui punct de pensie.

„În consecinţă, de la 1aprilie cuantumul acestei indemnizaţii este de 575 lei, iar din octombrie acesta va fi de 587 lei”, a punctat Leontin Ţârle.

Majorări

Din octombrie va creşte şi pensia minimă garantată. Astfel de la 300 lei acesta va ajunge la 350 lei. „Beneficiază de acest drept pensionarii sistemului public de pensii cu domiciliul în ţară, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei se situează sub nivelul pensiei sociale minime”, a spus directorul CJP Bihor.

În situaţia în care o persoană beneficiază de mai multe drepturi de mai multe drepturi de pensie, atât din sistemul public de pensii precum şi din sistemele neintegrate acestuia, se au în vedere cuantumurile însumate ale tuturor acestor venituri. În cazul pensionarilor care beneficiază de pensie de urmaş, dreptul cuvenit se acordă fiecărui urmaş în parte.

În prezent în judeţun număr de 12.065 de persoane sunt beneficiare ale pensiei minime garantate, cu o creştere medie de 76 lei. Începând cu octombrie numărul beneficiarilor pensiei minime garantate, creşte cu aprovimativ 8.731 de persoane, conform statisticilor CJP Bihor.

Persoanele care se înscriu la pensie au acum obligaţia depunerii, pe lângă decumentele necesare deschiderii dreptului de pensie, şi a unei declaraţii pe proprie răspundere, din care să rezulte dacă beneficiază sau nu de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor