Puşcăria hrăneşte mai bine ca spitalul

Puşcăria hrăneşte mai bine ca spitalul
Deva – În România de astăzi, suma oferită pentru hrana unui bolnav internat în spital este mai mică decât cea alocată unui puşcăriaş. În fiecare zi hrana bolnavului este asigurată dintr-un fond de 47.000 de lei în timp ce deţinutul se „răsfaţă” din 60.000 de lei, zi de zi.

Această situaţie ciudată l-a determinat pe ministrul sănătăţii, Eugen Nicolaescu, să pluseze încă 8.000 de lei la alocaţia zilnică din care trebuie să se hrănească un bolnav, dar fără să aplice şi o majorare a bugetului unităţilor sanitare.

Acest fapt ar putea duce la imposibilitatea unor unităţi sanitare de a asigura această sumă de 55.000 de lei, iar ca o consecinţă directă bolnavii ar putea fi nevoiţi să ţină post.

Cetăţenii Devei văd această situaţie ca fiind cel puţin ciudată şi consideră că diferenţa dintre suma alocată pentru hrana puşcăriaşilor şi cea alocată bolnavilor nu constituie un lucru normal.

„Nu am o părere foarte bună referitoare la acest subiect. Cred că este anormal ce se întâmplă, iar bolnavii ar trebui să fie mult mai bine hrăniţi pentru că ei au mai multă nevoie. Şi eu sunt bolnav, medicamentele sunt scumpe şi nu mi-ar conveni ca la spital să nu fiu hrănit cum trebuie”, afirmă Ioan Gota.

Unii cetăţeni sunt de părere că suma alocată alimentaţiei bolnavilor este infimă. „Alocaţia de 47.000 de lei pe zi este mică. Poate că s-au făcut anumite presiuni care au dus la această situaţie. E adevărat că şi deţinuţii sunt oameni, că şi ei trebuie să mănânce, dar la fel şi bolnavii.”, crede Dochiţa Danciu.

Călin Bicăzan
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase