Puşcaş acuză Episcopia Ortodoxă

Parintele Aurel Puscas, fostul protopop de Oradea, lanseaza acuze grave la adresa Episcopiei Ortodoxe. Într-un comunicat de presa dat publicitatii prin intermediul fiului sau, Marian Florin Puscas, preotul paroh al Bisericii „Sfânta Treime”, Aurel Puscas protesteaza împotriva modului în care a fost schimbat din functia de protopop.

Decizia de mazilire a protopopului a fost luata de Consiliul Eparhial, care însa nu si-a motivat în scris hotarârea. Fostului protopop i s-a comunicat doar verbal ca a fost mazilit deoarece nu a dezmintit în public zvonurile cum ca Episcopia ar fi facut presiuni asupra sa în problema terenului de sport luat de Consiliul Local de la Liceul Reformat „Lorantffy Zsuzsanna” si atribuit Parohiei „Sfânta Treime”. „Totul este o nedreptate si abuz de putere, care afecteaza prestigiul Bisericii”, sta scris în comunicatul redactat de fostul protopop. Acesta deplânge si faptul ca i s-a cerut sa paraseasca în cinci minute biroul protopopial. Aurel Puscas sustine ca nu doreste sa redobândeasca functia de protopop. Dreptul episcopului


„Daca parintele Puscas are o nemultumire, poate sa se adreseze Consiliului Eparhial”, afirma pr. Alexandru Mildan, purtatorul de cuvânt al Episcopiei, adaugând ca episcopul are dreptul sa-i demita pe protopopi. În ce priveste motivul mazilirii lui Aurel Puscas, purtatorul de cuvânt afirma ca fostul protopop a implicat Episcopia Ortodoxa în scandalul terenului de sport, fara nici un fel de justificare. Noul protopop al Oradiei este Dumitru Meghesan.

Pengo Zoltan