„Putem organiza turneul final”

2Comentarii
„Putem organiza turneul final”
Preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, are încredere deplină în reuşita organizării CE 2011 la Oradea.

FR Baschet a primit din partea FIBA dreptul de organizare al Turneului Final al CE de baschet junioare Under 18 ani, acesta fiind atribuit oraşului Oradea. Turneul final va avea loc la 14-21 august 2011. Preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, a susţinut ieri o conferinţă de presă, oferind amănunte despre competiţie.

„Este pentru prima oară când România primeşte organizarea unui turneu final de Campionat European de Divizia A. Am ales Oradea, pentru că acest oraş a fost întotdeauna o forţă în baschetul feminin românesc. Am convingerea că Oradea are capacitatea organizatorică de a găzdui o astfel de competiţie de prim rang. Avem o echipă bună la categoria Under 18 ani, care poate spera la câştigarea unei medalii pentru baschetul românesc”, a declarat Carmen Tocală.

Două săli de joc

Pentru desfăşurarea turneului final este nevoie de trei săli, două de joc, cu capacităţi de 1.500, respectiv 500 de locuri, dotate cu suprafeţe corespunzătoare şi tabele electronice de marcaj, precum una de antrenament, de asemenea cu suprafaţă adecvată. La Oradea, acestea sunt Arena „Antonio Alexe” şi sala de sport a Universităţii, respectiv sala de jocuri sportive a LPS Bihorul. Arena Alexe corespunde din toate punctele de vedere, în schimb sala Universităţii şi a LPS vor trebui dotate cu suprafeţe noi de joc pentru baschet, iar prima va necesita şi suplimentarea numărului de locuri prin montarea unei tribune telescopice. Preşedintele FR Baschet are convingerea că toate acestea vor putea fi puse la punct până prin aprilie 2011, când FIBA va face o inspecţie finală a sălilor.

Buget de 21 de miliarde

„Bugetul total necesar pentru organizarea turneului final este de circa 21 de miliarde de lei vechi, din care circa cinci miliarde vor veni de la cele 16 echipe participante. O parte din aceşti bani vor fi asiguraţi din bugetul Ministerului Educaţiei şi Învăţământului, pentru că sălile Universităţii şi LPS aparţin de ei, precum şi de la Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret. Sunt convinsă că vom reuşi să atragem şi alţi susţinători financiari şi să asigurăm toate cerinţele necesare pentru buna desfăşurare a competiţiei. Oradea va rămâne cu cele două săli puse la punct, fapt care va constitui un câştig cert pentru oraş, dar şi pentru baschetul local şi cel românesc”, a conchis Carmen Tocală.

G.N.

Taguri: , , , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor