Puteti contribui la bucuria lor

Bihorenii pot susţine evenimentul pentru copiii oncologici
Bihorenii pot susţine evenimentul pentru copiii oncologici
Copiii care au suferit de cancer la Spitalul Curteanu şi, după tratament, s-au făcut bine şi au fost vindecaţi, vor fi sărbătoriţi anul acesta în 11 februarie, în avans cu trei zile înainte de Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer.

Evenimentul e pregătit de către cadrele medicale de la Spitalul Curteanu, membri ai fundaţiei („Protejaţi copiii”) unităţii medicale. Locaţia – Lotus Center, a fost stabilită în funcţie de doleanţele primilor pacienţi, ajunşi deja tineri adulţi, dar şi pentru că în anii precedenţi, această zi se adresa mai mult copiilor oncologici minori.

Secţia de oncologie pediatrică funcţionează la Oradea de 15 ani şi de atunci, circa 120 de copii au fost aici trataţi şi din aceştia circa 70 de copii ce au suferit de cancer (leucemie) s-au refăcut, mulţi dintre ei fiind şi declaraţi vindecaţi.

De reţinut că spre deosebire de tumorile solide (care au rată de vindecare scăzută), leucemiile au fost tratate cu mare succes în 15 ani de la înfiinţarea secţiei de oncologie pediatrică de la Curteanu.

Evenimentul este susţinut de fundaţia Spitalului Dr. Gavril Curteanu, dar bihorenii care doresc să îşi manifeste şi material bucuria pentru copiii care au supravieţuit cancerului sunt rugaţi să se prezinte la secretariatul spitalului, situat la parterul unităţii medicale de pe str. C. Coposu.

O.Ş.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !