Puţini, dar vocali, pentru arbori

4Comentarii
Brâul de copaci din jurul Grădiniţei 54 au fost şi continuă să fi e tăiaţi de RER, la ordinul Primăriei, pentru mutarea gardului grădiniţei! FOTO: FACEBOOK/ANDREEA MUNTEANU
Brâul de copaci din jurul Grădiniţei 54 au fost şi continuă să fi e tăiaţi de RER, la ordinul Primăriei, pentru mutarea gardului grădiniţei! FOTO: FACEBOOK/ANDREEA MUNTEANU
Valentin Leucuţa, Florin Budea şi Cristian Frenţiu au criticat politica municipală ce ar tăia nejustificat arborii.


Interes scăzut în rândul orădenilor pentru regulamentul de doborâre a arborilor din Oradea, dezbătut miercuri după-amiaza, în sala mare a Primăriei. Mai mulţi funcţionari din Direcţia Tehnică au participat la dezbatere decât orădeni interesaţi. De partea Primăriei au participat Emil Benţan, adjunct în Direcţia Tehnică, Mircea Stejeran, şef serviciu şi gazdă a dezbaterii şi mai mulţi reprezentanţi ai Poliţiei Locale.

S-au prezentat, totuşi, unii dintre cei mai activi contestatari ai politicii de spaţii verzi a administraţiei Bolojan: Florin Budea, Valentin Leucuţa şi Cristian Frenţiu.

Fostul jurnalist Florin Budea a punctat faptul că din regulamentul de doborâre a arborilor lipsesc referiri la comisia consultativă înfiinţată acum câţiva ani. A fost propus, în final, reprezentant al societăţii civile în respectiva comisie.

Leucuţa a venit înarmat cu fotografii ale arborilor doborâţi dar şi cu o vehemenţă care i-a scos din sărite pe susţinătorii regulamentului.
„Trebuie, din cauza administraţiei Bolojan, oraşul să piardă aceste frumuseţi verzi?”, s-a întrebat, el, retoric, la începutul intervenţiei.
A primit un răspuns de la Benţan: „Nu îşi asumă nimeni răspunderea. Dar la alte şi alte cazuri când au căzut peste maşini, cine îşi asumă asta?”

Edili enervaţi

Leucuţa i-a relevat că prăbuşirea arborilor este ceva normal: „În politica românească se combină prostia cu incultura. E normal să cadă arborii. În toată lumea, când e furtună, cad arbori. Asta nu înseamnă că trebuie să îi tăiem toţi şi să punem betoane. Uitaţi-vă ce-i în piaţa centrală! O să se pună nişte beţe cât degetul şi vara o să ne bată soarele în cap”. Peroraţia sa l-a adus la capătul răbdării pe adjunctul Direcţiei Tehnice – „Hai domnule, stau aici de o oră şi ascult. Sigur că nu îmi convine că stau aici de o oră cu cineva care habar nu are despre ce e vorba”.

Stejeran a pus punctul pe i, anunţând audienţa că regulamentul mai poate fi amendat prin observaţii în scris, după dezbatere.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor