„Quattro”, stabilitate marca Audi

„Quattro”, stabilitate marca Audi
D&C Oradea a tinut sa scoata la iveala forta modelelor Audi cu tractiune integrala, marca „quattro”. Sâmbata si duminica, sase bolizi Audi A4, A6 si A8, variante pe benzina si motorina, în total o herghelie de 1.500 CP, au „cotropit” pista aeroportului oradean.

Invitatilor D&C li s-a demonstrat astfel puterea si stabilitatea iesita din comun a acestor supermasini.
„Quattro Driving Days”, cum le-au numit organizatorii, au avut menirea de a scoate ce e mai bun din automobilele marcii germane, amprentate „quattro”. O amprenta ce împlineste deja 25 de ani în 2005 . Cusururi? Mai greu…


Demaraj, viteza, frâne si cauciucuri încinse. Iata o definitie succinta a ceea ce s-a întâmpla în weekend, pe aeroport.
O echipa de piloti autohtoni, printre care si Adrian Dragan (pilot de raliu si jurnalist la revista Auto Motor si Sport), au îndrumat participantii, printre care si trimisul J.b., pe urmatoarele probe: slalom (18 jaloane pe 180 m), viraj în ac de par si test de evitare a unui eventual pericol imediat – „Testul elanului”.

Se poate spune ca modelele Audi „quattro” au trecut cu bine probele de foc la care le-au supus participantii, nici serpuirile de viteza printre jaloane, si nici macar acul de par nepund probleme acestor masini, definite printr-o stabilitate în curbe iesita din comun.


Înca ceva, se pare ca nimeni nu a gasit ceva de obiectat acestor bolizi. Pâna si frigul de afara a fost ignorat, performantele Audi „quattro” având un rol însemnat în acest sens…

Calin Corpas