RAAC ameninţă din nou Sânmartinul

Sanmartinul risca din nou sa ramana fara apa. Chiar dacã SC GCLPS SA, firma de gospodãrie comunalã din Sanmartin a plãtit luna trecutã o parte din datorii, fortata de inchiderea robinetului, conducerea RA Apã Canal (RAAC) este decisã sã recupereze si debitele rãmase, în valoare de 12,15 miliarde lei.

Sãptãmâna trecutã, RAAC a trimis un fax la Primaria Sanmartin si la GCLPS, comunicându-le cã dacã nu înainteazã un plan de reesalonare, în 17 noiembrie sisteazã alimentarea cu apã. Cei din Sanmartin sustin cã nu au primit faxul, în schimb directorul firmei de gospodãrie comunalã s-a prezentat joi la Ioan Ciursas, director general RAAC, pentru negocieri. Tratativele nu au avut efectul scontat, RAAC neacceptând propunerea.

„S-au oferit sã plãteascã începând din mai 2006, ceea ce este o bãtaie de joc”, considerã Ioan Ciursas. În cursul zilei de ieri, directorul RAAC a transmis o nouã adresã firmei de gospodãrie comunalã din Sânmartin, solicitând luarea de mãsuri în vederea achitãrii sau esalonãrii debitelor. „În caz contrar, vom trece la sistarea prestãrii serviciilor de apã-canal cãtre Dvs. conform prevederilor legislatiei în vigoare, începând cu data de 28.11.2005.”, stã scris în adresa RAAC.

Primarul Lucian Popus considerã cã responsabilitatea pentru situatia creatã le revine consilierilor locali. „Am avut douã tentative de trecere a serviciului de alimentare cu apã la Primãrie, dar m-am izbit de opozitia Consiliului Local”, ne-a declarat primarul. În opinia prim-gospodarului comunei, singurul motiv pentru care membrii deliberativului local se opun planului de reorganizare a serviciului de alimentare cu apã este „ca sã nu meargã bine treburile în Sânmartin”.

Pengo Zoltan