RAAC devine Companie de Apa SA

Societatea se transforma într-un operator regional de gospodarie comunala. Reunit ieri în sedinta extraordinara, Consiliul Local a aprobat reorganizarea Regiei Autonome Apa-Canal prin transformarea în societate comerciala pe actiuni.

Actionarul unic al firmei, cu denumirea Societatea Comerciala Compania de Apa Oradea SA, este Consiliul Local. Capitalul social al societatii, având ca principalul obiectiv de activitate captarea, tratarea, distributia si epurarea apei, este de 12 milioane RON, din care 11,96 milioane RON aport în natura, iar 40.000 RON aport în numerar. Capitalul social este împartit în 1.200.000 actiuni, fiecare cu o valoare nominala de 10 RON.

Proiectul de hotarâre a fost adoptat în unanimitate. Subiectul nu a stârnit discutii în contradictoriu, alesii locali avansând doar câteva amendamente de ordin tehnic. Modificarile au fost adoptate cu exceptia celei propuse de Silvia Suciu, care ar fi dorit reducerea numarului membrilor Consiliului de Administratie de la sapte la maximum cinci, cu scopul micsorarii cheltuielilor.

Operator regional

Pentru a putea accesa fondurile de coeziune ale Uniunii Europene, RA Apa-Canal trebuie sa devina un operator regional de gospodarie comunala, transformarea în societate comerciala fiind primul pas în acest sens. Directorul general Ioan Ciursas a adus la cunostinta consilierilor locali ca administratiile locale ale celor 93 de comune bihorene si-au dat deja acordul de principiu pentru a face parte dintr-un operator regional. Ioan Ciursas spera ca în decurs de 2-3 luni sa puna pe masa deliberativului local primele proiecte de hotarâre privind asocierea cu alte consilii locale. „În tara suntem între ultimele regii care se transforma în societate”, a punctat directorul general.

Zoltán Pengo0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !